Момичешки тайни

Транзитите на Венера в знаците или как да изберем време за любов

Рубрика на Astrobooth за любители астролози

Транзитите на Венера в знаците или как да изберем време за любов

Снимка: www.storyblocks.com

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Венера има една от най-красивите и симетрични орбити и с отместванията си тя прави изключително изящна и абсолютно симетрична мандала или „петлистна роза“. Планетата на любовта и хармонията, на нежните тонове и себеоценката танцува своя небесен танц през зодикалните знаци, като ни дава различни възможности да осъществим свои планове, намерения, да сбъднем копнежи.

В тази статия ще очертаем какви врати ни се отварят през тези периоди. (Моля имайте предвид, че това не са тълкувания за знака на Венера в рождената Ви карта). Таблиците, които ползваме, за да знаем в кой знак е Венера, можете да намерите тук. В момента, до 24 април, Венера е в Овен.

А ето и как е обагрена любовта според знака, в който е Венера:

Когато Венера е в Овен, ние сме нетърпеливи, спонтанни, прями. Смелостта ни е обзела, чувстваме се свежи, неуморими и сме готови да преследваме с ентусиазъм обекта на нашите чувства. Огнената природа на Овена ни прави и леко нетактични и невнимателни. Бързината ни е малко грубичка и агресивна, но пък сме толкова чаровни в силата на своята влюбеност и желание. Не се колебаем, не се извиняваме, влизаме в състезание, можем да се конкурираме. Любовта в този период е млада и трае дълго, вярна е и не е украсена с излишни финтифлюшки. Макар и бърза, гореща и страстна, любовта, която е започнала през този период, не е за срамежливи. Откровена и спонтанна, тя е силна и млада като пролетта – сезонът на Овена, и носи нейните характеристики – обновяване, кураж, чистота и енергия. В нея сексуалното желание е силно и играе централна роля, спонтанно, ентусиазирано и директно. Овенът е прелъстител и обича той да поема активната роля. Той преследва обекта на желанието си настойчиво и горещо.

Когато Венера е в Телец, тя е в знак, който управлява и е естествено много сензитивна, уверена и с чувство за собственост. Такива са и чувствата ни тогава. Имаме силен апетит за удоволствия. Ориентираме се към сигурността в любовта и живота, към вечните стойности и притежанията, които ще са дълго с нас. И апетитът ни е по-силен, и храната и угаждането са често сцена на прелъстяването. Усещанията са култът на Телеца, моментът е неговата стихия и той цени плътските удоволствия повече от всичко друго. Високото качество и изящният стил са сред целите на Телеца, Венера ги приема естествено, когато е в този знак, и ние ги търсим и харесваме като израз на чувствата и ценностите си през този период. Физическите прояви на роматичността са най-приятни и ценни сега. Те са заредени с цялата красота и сила на любовната планета. Друг важен елемент е силата, с която държим на човека до себе си – непоклатимо и вечно! Е, има и опасност в това – да гледаме на човека до себе си като на вещ или наша собственост, както и да сме привлечени от скъпи неща, обзети от мания за луксозни придобивки и прекалени харчове за удоволствия. Тук са и опастностите от прекалено самоугаждане.

Когато Венера е в Близнаци, искаме да сме навсякъде, интересуват ни всякакви връзки и общуване. Най-мотивиращото е нашето любопитство, което ние следваме неуморно. Сега връзките са не една и две, а много, и по-важното – съвсем различни – нещо като абонамент за няколко живота. В любовта сме новатори, търсим открития, търсим неспирно. Неуморни сме и в социалния си живот, и в любовните търсения. Но в емоциите сме малко дистанцирани, не ни се удават много-много. Имаме поведение на търговец или ученик –


желание да опитаме от всичко и да съберем повече опит и впечатления. Забавленията не са ни чужди, доколкото са нови и свежи. Има и една лекота в отношенията, липса на дълбочина и силни емоции. Всичко започва с приятен разговор, интелектуално харесване, но може да завърши с капризи и непостоянство.

Венера в Рак: Ракът е подхранващ, грижовен, домошар, търсещ сигурност и романтична любов, намекната и доказана с много малки жестове и фини нюанси. Такава е любовта на Рака. Венера в Рак приема тези качества – това търсим във връзката. Малко ревниво чувство за собственост от страх да не загубим любимия, малко сълзливи обясния, но затова пък такава отдаденост, вярност, изобретателност и посветеност на чувството и делата на любовта, каквато може да предложи само Ракът! Внимателни, загрижени за деца и роднини, включили сякаш цялото семейство в любовта, под това влияние ние сме „майки“ и „Луна“ (не толкова Венера :)) в любовта. Настроенията и лицата ни се сменят всеки ден, чувствата ни са силни, на приливи и отливи, и невинаги е лесно за другия да се справи и да откликне. Впечатлителни, нежни, романтични, мечтателни, но и внимателни и понякога резервирани. В такъв период се прилепваме към любимия човек с грижа, внимание и любов, които сякаш не търпят отказ. И той малко не може и да се „откачи“ – естетствена опасност от прекалената рачешка грижовност!

Венера в Лъв: По принцип Венера в огненинте знаци търси доказателства, че е обичана – Всеки Ден! Другият може и да се умори да го повтаря, но това е пламъкът на любовта тук. Любов всеки ден, силна и страстна, магична и величествена, царствена. Щедра, горда, важна. И другите трябва да я приемат и знаят като такава, двойката трябва да се радва на това страхопочитателно внимание и в такава любов са впрегнати всички ресурси – властови знаци, пари, бижута и символи на разкоша, въобще всякакви доказателства за Лъвската ѝ царственост и мощ! В същото време игрива и с чувство за хумор, връзката е много гореща и експресивна. Вечно романтична, вечно велика, защото Лъвът е фиксиран знак, тази връзка сякаш трябва да е винаги такава! Обожание, привличане, признание са думите, които я характеризират! Всеки от двамата е депозирал цялото си его в такава връзка – това е изискване, за да я има! (Неслучайно вече не ми стигат удивителните в описанието й.) Като цяло, това е знакът на Радостта от Любовта и Пълнокръвното ѝ изживяване и „изиграване“ на Сцената на Живота!

Венера в Дева: Скромна, ефективна и практична, Венера в Дева прави и нас такива. Изразяваме любовта си по този начин и търсим подобни знаци. Избираме не със сърцето, а с ума, виждаме всеки детайл – у себе си и у другия. Планираме ходовете си, срещите и преживяванията си. Работим за връзката, защото знаем, че тя иска посветеност и грижа. Чувствеността ни е земна, за момента и удоволствията, виждаме какво е нужно и го осигуряваме – на другия и на самата връзка. Наслаждаваме се на смислени неща и искаме любимият също да ги харесва и да изживява същото като нас. Може да направим един подрък, но той ще е с най-високо качество и практичност. Това ще е символът на нашата романтичност сега. И ние ще сме се потрудили това да е така! Няма да ни влече да прекаляваме с нищо, ще сме премерени и скромни. Всъщниост тук сянката на нашите чувства лежи в критичността, безпокойството дали сме практични, взискателността ни към другия. Ако обаче ги заобиколим (отново практично), ще се радваме на много стойностна истинска връзка.

Очаквайте следващите 6 знака.