Mish Mash Fest

Вечно лято: Стаси и Лила от Fetski

Срещаме ви отблизо с няколко момичета, които преследват слънчевите си мечти.

Отдавна мечтаем за вечно лято и решихме да ви срещнем отблизо с няколко прекрасни момичета, които като нас преследват слънчевите си мечти. Те са суперталантливи и създадоха за рубриката по нещо много специално, вдъхновено от новия свеж вкус Somersby Watermelon. Нещо, което нашепва лято и приключения, за да съхраним за по-дълго спомена за любимия сезон.

Ред е на Стаси и Лила от Fetski/Фецки, ето какво ни разказаха те...

Кои са Стаси и Лила тук и сега?

Един тандем от две момичета с много идеи и малко време за реализация, с много вдъхновение и мъъъъничко завист към хората, които се занимават с това, което обичат, през цялото си време, защото на нас вечно ни липсва такова. Времето никога на никого не стига, но между работата, децата и ежедневните задължения се опитваме да бъдем себе си тук и сега, да се забавляваме, да се усмихваме и да караме другите да се усмихват с това, което правим.

Как се роди Fetski/Фецки? Как започна всичко?

Без много планове, но с много ентусиазъм. Идеята беше на Стаси. Събрахме малък бюджет, купихме няколко чифта кецове и бои и буквално за два дена направихме първите осем чифта на една кухненска маса. Като място за продажби стартирахме с Facebook страницата и за една година постигнахме нещо, което нито сме планували, нито сме очаквали! Много клиенти, поръчки и нови приятели. Разбрахме, че правим не просто кецове, а нещо, което дава на хората настроение. Една клиентка сподели, че вървейки по улицата, хората я гледат в краката, а не в лицето. С влизането в кварталния магазин за кафе започват въпроси "откъде са?", "кой ги прави?". Друга клиентка ни сподели, че на улицата непознато момиче я е преследвало дълго време, докато се осмели да я спре и да я попита "откъде имате тези кецове?" :). Това, разбира се, ни кара да продължаваме с още по-голямо желание напред. Благодарим ви, приятели на Fetski!

Как ви хрумват новите идеи?

Нямаме рецепта за новите модели. Всичко е въпрос на свободно време и преживявания, които ни вдъхновяват. И може би това е вълшебството на нашата работа, че не е винаги на всяка цена, а изчакваме моментът да си дойде от само себе си. Никога не си поставяме неизпълними срокове. Освободили сме се от ситуация, в която "трябва" да надделява над "искам", и затова работата ни с кецовете е винаги едно приятно занимание.

За какво лято мечтаете?

За вечно! За да можем да не спираме да си носим цветните кецове. Може би е трябвало да се родим нa място с вечно лято, където сезонът да не свършва никога за нас. Но пък в студеното време ни остава повече време за нови планове и идеи.

От какво е вдъхновена новата лятна серия ръчно рисувани кецове?

От очакването по самото лято и жаждата за слънце и летни емоции. От мисълта за повече свободно време, пътувания, приключения и приятно прекарване с повод и без повод. Самото лято е повод да бъдем по-усмихнати, свежи и щастливи, съответно и отворени за нови творчески изяви.

Къде можем да я видим/открием?

На Facebook страницата ни Fetski/Фецки, както и в едно малко вълшебно магазинче в родния ни град Трявна, на старата улица на занаятите. Магазинът се казва "Хенди МенДи". Там ще ви посрещне една много любима приятелка, която е събрала в сърцето на града най-различни български автори на ръчно изработени красоти.

Как освежавате най-горещите дни и вечери?

По възможност навън. Ако не сред природата, то в някоя зелена градина. Обичаме розовите напитки, като розе например, а този сезон открихме и невероятния вкус на Somersby Watermelon. С добавка резен диня, комбинацията е неустоима!

С подкрепата на Somersby