От А до Ям

Шоколадови трюфели с фурми и бадеми

Храна за душата

Шоколадови трюфели с фурми и бадеми

Не съм зависима от шоколада, но го обичам. Не съм веган, но обичам да разглеждам вегански рецепти и блогове – това общество е страхотен източник на полезна информация за всеки нутриент под небето и ме изумяват с изобретателността, с която създават рецепти! Някои от тях ми се струват неизпълними, много скъпи или твърде чужди за вкуса ми, но други определено ме карат да хукна към магазина, за да ги изпробвам. Такъв е случаят с тези шоколадови трюфели, които уцелват десетката, а и са изключително подходящи сега, по време на постите.

Ако сте по-сръчни от мен, ще ги оформите по-добре и дори можете да експериментирате с някакво покритие – кокосови стърготини или ядки например. 

[[quote:0]]

За бонбоните:
25 бр. изчистени от костилките фурми
150 г бадемово брашно (смлени сурови бадеми)
сироп от агаве (може да се замести и с мед)
кората на един малък лимон

За глазурата:
3 ч.л. кокосово масло
какао

 

Фурмите и бадемовото брашно смелете на ситно. Добавете настърганата кора от лимон и малко сироп от агаве, така че да можете да оформите топчета.

В малка тенджерка разтопете кокосовото масло и добавете при постоянно разбъркване какао, достатъчно за да се получи консистенция на "лава".

Потопете всеки бонбон в шоколадовата глазура и изчакайте да стегне. Трюфелите са готови за консумация след около час, но препоръчвам да отлежат в хладилника до следващия ден, за да се смесят добре вкусовете и ароматите им. 

Повече от Елена можете да намерите на FB страницата My Italian Days.