Ретро

Великите дами на Ню Йорк

Просто няма как да ги наречем „баби“, дори когато са над 90-годишни.

Великите дами на Ню Йорк

Просто няма как да ги наречем „баби“, дори когато са над 90-годишни. На тези няколко забележителни нюйоркчанки бе посветена специална фотосесия на New York Magazine по повод откриването на изложбата за Чарлз Джеймс в музея Метрополитан през 2014. И изложбата, и фотосесията празнуват носталгията по жените, които Джеймс обличал – висшето общество на Ню Йорк.

Тези дами са част именно от онова затворено и недостъпно висше общество на някогашния Ню Йорк. Повечето от тях и до днес са активни и се занимават с любимата си работа. Ето кои са великите дами на Ню Йорк:

На снимката горе е 90-годишната художничка Глория Вандебилд. За свое най-голямо професионално постижение тя смята факта, че все още има сили да работи.

А това е Ан Слейтър, която се занимава с благотворителност и не казва на колко години е.  Най-знаменитото парти в живота й било в нейния дом, когато Уиндзорският херцог свирил на тромпет в хола й.

 

Розамунд Берние е писателка и е на 97 години. Най-хубавото парти, на което е била, е тържеството по случай 95-тият й рожден ден - голям купон на открито.

 

Кристоф Де Менил е на 82 години и е дизайнерка на дрехи, бижута и костюми за операта. Любимото й място в Ню Йорк винаги е било и си остава Сентрал парк.

 

Франсин Дю Плесикс Грей също е писателка и е на 83 години. В Ню Йорк й липсват най-много старите въртележки с дървени кончета, на които така и не е могла да повози внуците си, а новата си книга пише на ръка, както и всички предишни.

 

Мика Ертегън е 87-годишна и е интериорен дизайнер. Нейната тайна да запази приятелствата си във висшите кръгове на Ню Йорк през всичките тези години – не клюкарствай! Своя любим град намира непроменен – нали и тя се променя заедно с него.