Изкуство

Великолепният Итън Хоук във "Великолепната седморка"

Много обичам истории, в които лошите момчета се събират един по един, за да раздадат справедливост.

Много обичам истории, в които лошите момчета се събират един по един, за да раздадат справедливост, и очаквам с нетърпение уикенда, когато ще гледам новия "Великолепната седморка".

Иска се кураж, за да направиш римейк на "Великолепната седморка" на Джон Стърджис oт 1960 г. (който пък е римейк на "Седемте самураи" на Акира Куросава от 1954 г.). Но това му е хубавото на киното – минало е достатъчно време, за да се пристъпи към такъв опит. И при всички положения ще се убедим колко велико е това изкуство, независимо дали ще затвърдим класиката и ще пожелаем да я видим отново, или ще открием нови киновисини.

Малкото градче Роуз Крийк е тероризирано от индустриалеца Бартоломю Боуг (Питър Сарсгаард). Отчаяни, жителите наемат седем аутсайдери – разбойници, бегълци, наемници, ловци на глави и комарджии: Сам Чизъм (Дензъл Уошингтън), Джош Фарадей (Крис Прат), Гуднайт Робишоу (Итън Хоук), Джак Хорн (Винсънт Д‘Онофрио), Били Рокс (И Бьонг Хон), Васкез (Мануел Гарсия Рулфо) и Червена жътва (Мартин Сенсмайер). Подготвяйки града за насилието, което предстои, седемте наемници откриват, че се сражават за много повече от пари.

В новата актьорска селекция всички са ми известни, но присъствието на Дензъл Уошингтън и Итън Хоук автоматично за мен означава "за гледане". А бързам към салона и защото злодеят е Питър Сарсгаард – актьор, който с това невинно лице може блестящо да изиграе всеки изтънчен психопат.

Обещаващо е и скорошното приемане на "Великолепната седморка" на испанския филмов фестивал "Сан Себастиан", където Итън Хоук беше награден за цялостно творчество.

Дали е великолепен новият филм за "Великолепната седморка", очаквам да видя с нетърпение в киносалона. Дотогава вижте трейлъра и снимки от награждаването на Итън Хоук в галерията.