Градски находки

Yamabahari - за лято с дъх на море

Материалът е 100% висококачествен лен, който абсорбира влагата по-бързо от стандартния памучен плат и изсъхва по-лесно...

Yamabahari - за лято с дъх на море

 

Прекрасното време навън ме кара да мечтая за вълнуващи летни пътешествия. Вече си представям как лежа на тих и спокоен плаж, с коктейл в ръка, докато морските вълни се разбиват в близките скали... Там няма да имам нужда от много неща. Трябва ми само малко сянка, приятна компания, бански и една плажна кърпа.

Успях ли да ви пренеса до морето? Ако все още не съм, искам да ви разкажа за един нов и много специален продукт, който ме впечатли и ще ми потрябва на плажа.

Става въпрос за ленените плажни кърпи на малката семейна българска компания Yamabahari (“яма” значи планина на японски, а “бахари” – море на суахили). Тя е създадена с идеята за производство на два качествени продукта – плажна кърпа от 100% висококачествен лен и зимно одеяло, което да е уютно и да топли много.

В края на април Силвия и Константин Вълкови осъществяват мечтата си за създаване на собствен продукт и след много положени усилия представят първата си ленена кърпа, изработена в Литва по техен дизайн. Материалът е 100% висококачествен лен, който абсорбира влагата по-бързо от стандартния памучен плат и изсъхва по-лесно. Размерите й са съвсем удобни за двама. А за да ни осигурят още по-голямо удобство, от Yamabahari са помислили и за един дребен, но важен детайл. Към кърпата е добавен удобен джоб, в който можете да приберете любимата книга, мобилен телефон или ключове, така че да не се губят на плажа и да не попадат песъчинки в тях. Към всяка кърпа добавят и елегантна допълнителна торбичка от специален плат, в която да пъхнете кърпата и банските си, за да не попада влага и пясък в плажната ви чанта.

Ленените кърпи ще си имат и чудни имена. Вдъхновени от скорошни пътувания до Исландия и Занзибар, Силвия и Константин решават да наричат всеки от продуктите си с имена на птици. Така първата кърпа се казва “The Puffin” – това е тъпоклюна кайна, птица с ярко оцветена човка, която има самоуверена и донякъде комична походка.[[more]]Втората кърпа на Yamabahari вече е прозиведена в България и е от висококачесвтен памук. Тя отново носи името на птица – "The Manakin" и отново е в по-голям от обикновеното размер, по дизайн на младата и талантлива Мила Лозанова, илюстратор и художник.

Всички продукти на компанията се предлагат на сайта Yamabahari.com.