Изкуство

„За теб“, театър „Свободна сцена – Сълза и смях“

Двама души, затворени в клетката на една драма, с голяма и светла история зад гърба си, свързани от общи спомени, емоции и тайни.

„За теб“, театър „Свободна сцена – Сълза и смях“

„Това е текст, който кара хората да повярват, че да говориш за чувствата си не е срамно“ – казва авторката Яна Борисова, която е написала тази пиеса за двама свои близки приятели, разкривайки реалните им чувства и истории. Приятелите й са Христо Мутафчиев, който играе парализиран адвокат, възстановяващ се след тежък инсулт, и Станимир Гъмов в ролята на неговия брат Виктор.[[more]]Двама души, затворени в клетката на една драма, с голяма и светла история зад гърба си, свързани от общи спомени, емоции и тайни. В хода на техните шумни спорове, тихи монолози, пиянски брътвежи и спокойни разговори ще научим части от семейната им история, списъците им от неща, за които мечтаят най-много и от които се страхуват най-много. Ще гадаем каква е жената, която и двамата са обичали и загубили. Ще съпреживеем моменти на отчаяние и надежда, толкова големи, колкото могат да ни ги причинят и подарят само най-близките. И двамата актьори играят точно както се очаква – просто себе си – абсолютно истински.

Дали участниците в подобно емоционално пътуване са братя или приятели, като че ли няма голямо значение. Гледах тази постановка заедно с някои от най-близките си хора и си мислех, че каквото и да се случи, достатъчно ще е да имам до себе си някой като тях. За да ме обича. И да ме спаси. Тази пиеса е точно за това.