Начин на живот

Загреб - любов от пръв поглед

Съвсем скоро имах щастието да се насладя на красотата на Загреб и неговата великолепна атмосфера.

Съвсем скоро имах щастието да се насладя на красотата на Загреб и неговата великолепна атмосфера.

Архитектурно градът е повлиян от Австро-Унгария. Фасадите на някои сгради в центъра все още не са реновирани, но това те кара да се чувстваш така, сякаш времето е спряло, а и усещаш по-ярко магията на този град.

За съжаление, нямахме много време и не успяхме да опознаем Загреб добре, но със сигурност мога да споделя, че съвсем скоро ще го посетя отново!

Иска ми се да се разхождам свободно по малките улички на 1000-годишния Горни град, където са се приютили президентската резиденция, историческата църква "Св. Марк", църквата "Кирил и Методий", хърватският парламент, много музеи, арт галерии и малки бутици.

С радост бих си купила от плодовете и зеленчуците от пазара близо до емблематичната катедрала "Света Богородица". Бих влязла в римокатолическия енорийски храм "Св. Марк". Бих минала отново под Каменната порта в Горни град, за да видя олтара на Дева Мария и младенеца. Бих се върнала в т.нар. Долни град, за да се слея с усмихнатите му жители, отдали се на прекрасни раздумки и срещи с приятели в безбройните и кипящи от живот кафенета и ресторанти.

Разгледайте галерията ни и се потопете в атмосферата на хърватската столица!