Несесер

Защо козметичната ви чантичка никога вече няма да бъде същата?

Историята на Urban Decay е повече от впечатляваща, защото показва какво се случва, когато момичетата вземат нещата в свои ръце.

Добра новина за всички, които харесват Urban Decay: световната марка за декоративна козметика започва да лансира продуктовата си гама в България. В магазините на Sephora ще можете да откриете кадифено меките сенки, нежните фрапантни червила, леките продукти за изравняване на тена и високотехнологичните фиксиращи грима спрейове. [[more]] Нека сега обърнем поглед към историята на бранда, която е повече от впечатляваща, защото показва какво се случва, когато момичетата вземат нещата в свои ръце.

Всичко започва в средата на 90-те, когато на престижния козметичен пазар сякаш всички цветове с изключение на розово, червено и бежово са табу. Едно момиче на име Санди Лернър решава да вземе нещата в свои ръце – ако „големите момчета“ в индустрията не могат да задоволят нейните различни предпочитания по отношение на козметиката, то тя може да направи това сама!

Съдбата среща Санди с Уенди Зомнир – креативна бизнесдама, пристрастена към гримовете. Двете са на едно и също мнение по въпроса за липсата на разнообразие и цветове и решават, че е назрял моментът за грандиозна промяна. В един прекрасен ден, пиейки следобедния си чай, Санди и Уенди подписват договор и поставят началото на Urban Decay.

През януари 1996 г. на пазара е лансирана първата линия на марката – 10 червила и 12 лака за нокти. Революцията е факт, като наименованията на продуктите и рекламната кампания говорят сами за себе си. Вдъхновени от мрачните страни на градския пейзаж, момичетата избират фрапиращи имена като „Фас“, „Смог“, „Ръжда“, „Петролено петно“ и „Киселинен дъжд“, а първата реклама в списание задава въпроса „Отблъсква ли ви розовото?“.

В следващите години Urban Decay набира скорост и увеличава все повече присъствието си на световния козметичен пазар. Полага усилия в посока cruelty-free (нетестване върху животни) и vegan тенденции и политики, което е повече от похвално. Носител е на редица престижни награди, продуктите непрекъснато гастролират по страниците на списания, в блогове и телевизионни шоута. Но може би най-важното признание е това на крайния клиент: градските момичета с независим дух и желание за нещо ново и нестандартно са открили своята марка.

В галерията ни можете да разгледате емблематичните продукти на Urban Decay.

С подкрепата на L’Oréal Luxe