Общество

"Обичам този град!" Конкурсът!

Конкурсът "Обичам този град!" стартира на 18 май и ще продължи 30 дни.

"Обичам този град!" Конкурсът!

Аз съм родена в Казанлък. Мога дълго да ви говоря за Розовата долина, тракийските владетели и маслодайната роза. Случи се така обаче, че от 16 години живея в София. Да, и аз попадам в графата "столичани в повече". Наскоро си мислех колко ли истински софиянци са останали в София, не я ли препълнихме прекалено, не изгуби ли тя много от автентичния си чар и атмосфера... Понякога ми се иска да можех да видя как е изглеждала преди, за да я срещна и такава. Каквото и да е лицето й днес обаче, то се оглежда във всички нас, които сме я превърнали в свой дом.

Защо ви споделям това ли? Защото всеки човек е свързан с определен град – с този, в който е роден и израснал, с онзи, в който живее, твори и работи, или пък с трети, към който нещо все ще го тегли. Ние, Момичетата от града, ви предлагаме да разкажете за града, който можете да наречете свой, за града, който се е превърнал в частица от самите вас.

Изпратете на нашия имейл [email protected] като прикачени файлове текст (в .doc формат и с обем до 1 страница) и до 3 снимки (с големина до 1 MB всяка), без да забравяте да ни се представите накратко. Конкурсът "Обичам този град!" стартира на 18 май и ще продължи 30 дни. Ние ще публикуваме част от материалите по наша преценка, а авторите на отличените сред тях ще получат като комплимент чудесни награди.

Крайният срок за участие е 16 юни. Печелившите ще бъдат обявени на 20 юни.

Желаем ви много вдъхновение, градски момичета и момчета, и разбира се, успех!

Общи правила: В конкурса ще се допускат единствено авторски материали и снимки. Няма да се приемат текстове и снимки с неподходящи формат и съдържание. С изпращането на свой текст и снимки участникът приема условията на конкурса, дава право на публикация и се съгласява с решението на редакцията относно наградите (1. двоен билет за концерта на италианското трио Il Volo; 2. минерален флуид Avène за нетолерантна кожа SPF 50+ и колекционерски спрей Термална вода Avène 50 ml; 3. "Софийски магьосници", Мартин Колев, изд. "Сиела").