Лица

Зората Русинова, която може да ви направи най-вълшебната сватба

Зората е от тези жени, които по никакъв начин не можеш да спреш. Но ти и не искаш - те са тези, които със своя устрем и талант правят света ни по-красив. Срещнахме я благодарение на Линда Александрийска, нашата фотографка, и заедно осъществихме няколко прекрасни проекта. Иначе Зората организира сватби и е точно този човек, който ти помага да сглобиш своята мечта и да я превърнеш в реалност. Вкус, разбирателство и добра организация - това е рецептата на Зората за една хубава сватба. Като гледам снимките от нейни събития, напълно й вярвам. И макар отдавна да не съм ходила на сватба, знам, че те стават все по-оригинални, затова зададох на Зората няколко уточняващи въпросa за съвременните български сватби и ето какво ми разказа тя:

Коя е Зора тук и сега?

Зора или така наречената ЗораТа - това "та" си е нейната запазена марка и мерна единица. Тя е една непоправима романтичка, тръгнала на поход в търсене на истинската любов, oнази "Just Love", която издържа всяка проверка. Енергична и ентусиазирана, усмихната и забавна, цветна и шумна понякога, вярна до гроб на приятелите си, за които обръща планини, и с голямо, много голямо сърце.

Как откри ивент мениджмънта или той те откри?

Истината е, че ние се открихме взаимно. Когато много обичаш да танцуваш и да се забавляваш и в същото време помагаш на приятелите си да организират специалните си събития, няма как да станеш счетоводител, нали? [[quote:0]] От малка вечеря или парти за рожден ден, хобито ми полека-лека се превърна в моя професия, която, слава Богу, ме изпълва с много любов и трепет! Тази дума "любов" ще я срещате непрекъснато покрай мен, защото това е дрогата ми, тайното ми оръжие и скритата ми сила. Не, не съм супергерой, разбира се, нито фея с вълшебна пръчица, но понякога решавам толкова трудни и сложни казуси за толкова кратко време, че започвам да се чудя, дали все пак нямам едно "Z", което да светва на гърдите ми!

Организираш много сватби. Какво е важно, за да бъде една сватба незабравима?

Да, организираме много сватби, които са съсредоточени в един малък период от няколко месеца всяко лято. Освен любовта, разбира се, важно е да има супер стройна организация и много добра хармония между всички екипи. Важно е да я има и онази невидима "химия" между нас и младоженците, която ни помага да извадим най-доброто от себе си, за да претворим мечтите им в реалност. Не на последно място важни са емоциите и хората, за да бъде сватбата им незабравима. Няма значение дали имате декорация за 100 000 лв. и цяло съзвездие от изпълнители. Ако няма емоция в гостите ви, сватбата няма как да остане незабравима.

Хубави сватби ли правят българите? За какво никога не се скъпят?

През годините сватбената култура, ако мога да се изразя така, се разви много. [[quote:1]] Желанието да имаш на всяка цена столове, облечени в бели калъфи, завързани с панделка от органза, и арка с балони, премина в много различни и вълнуващи тематични сватби, което е напълно нормално на фона на бързото развитие на технологиите и социалните мрежи. Сега вече няма булка без facebook, Pinterest, Instagram и поне още едно приложение за спoделяне. Информационният поток е много голям и желанието за неповторимост и различност - също, което аз лично намирам за страхотно.

Да, мога съвсем спокойно да кажа, че българите правят чудесни сватби, които по нищо не отстъпват на тези зад океана.

Нещото, което кара младоженците да изтръпват, е да не би да свърши храната или, не дай си Боже, алкохолът, та в този ред на мисли смятам, че за това никога не се спестяват средства.


Кои традиции са на почит – българските или западните? Откупуването на булката или обичаят да се носи нещо назаем, нещо синьо и пр.

Традициите не са това, което бяха, е най-точният отговор на този въпрос. В момента българските традиции се смесват със западните и едновременно съжителстват "ритане на менче" и "хвърляне на букет", както и задължително нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо. Очакването на булката пред олтара от младоженеца е вече неизменна част от почти всяка сватба - нещо, което би накарало нашите баби да се прекръстят и да кажат "Божееее, накъде отива този свят?".

Работите ли в тандем със сватбените фотографи? Важен ли е синхронът между вас?

Както споменах по-горе, важно е да има "химия" и много добра сплав между екипите, а сватбеният фотограф е ключова фигура във всяка сватба. Когато избирам екипите за всяко конкретно събитие, се съобразявам с темперамента на двойката и търся точно тази химия. Но ако кажа, че нямаме любими фотографи или такива, с които работим в тандем, ще излъжа. Да, имаме любими фотографи, с които работим, и за нищо на света не бихме се разделили с тях. [[quote:2]] Заразително ли е щастието? Приисква ли ти се пак да се венчаеш?

Хахахахаха, да се венчая отново! :) Не, не ми се е приисквало, но да, щастието е много заразително. То е като опиат, към който се пристрастяваш, и искаш все повече и повече. Какво да кажа, всички май сме зависими от него!

С коя сватба най-много се гордееш?

В нтерес на истината с всяка вече отминала. Всяка една ми е скъпа с нещо определено и винаги има момент в нея, който няма да забравя никога. Но най-любимият ми такъв е, когато чуя "Ти сбъдна мечтата ми и направи сватбата ми по-хубава от всичко, което си представях!". Тогава гордостта е неописуема!

Като беше малка, каква искаше да станеш?

Какво ли не. Като се започне с балерина и акробатка и се стигне до звездоброец... Това, последното, явно си ми върви с името.

А сега какво още искаш? [[more]] Мисля, че няма да ми стигне пространството да опиша какво искам, всъщност не се спирам да искам, непрекъснато. Повече и по-добре, перфектно и почти съвършено, идеално и незабравимо - това в работен план. В личен план съм неудържима, най-много искам време за мен, за моите любими неща и хора, за пътешествия, много пътешествия, до любимия ми Ню Йорк, до пусти острови и тюркоазени лагуни, за дълги летни нощи с розе, смях и приятели. Ей такива неща ми се въртят в главата и съм сигурна, че там горе ще ни ги подредят така, както ние искаме, стига да го искаме истински!