Будителките

The Red Flag Collection e тук!

Приходите от продажбата на тази специална и вдъхновена от истински случаи колекция ще подкрепят фондация "Будителките", която се бори с домашното насилие.  

Всяка трета жена в страната е била жертва на домашно насилие и статистиката се влошава допълнително през последната година. Затова в България се появи The Red Flag Collection - специалната колекция дрехи на Fashion Days и Verychi, вдъхновена от истински случаи, която показва първите сигнали за насилие в една връзка. 

Всяка тениска  съдържа кратко послание или „червен флаг“ – модел на поведение, който издава потенциал за насилие във връзката. И всеки, който носи тениска от тази колекция, помага на жените наоколо да разберат за този „червен флаг“ и да внимават за него. Защото всеки червен флаг, който игнорираме, може да се превърне в черна статистика

Приходите от продажбата на колекцията ще ще подкрепят фондация "Будителките", която се бори с домашното насилие 

 

Към инициативата се присъединиха и пет популярни жени, които не остават безучастни пред темата. Те са Яна Маринова, Глория Петкова, Цветелина Цекова, както и певиците Десислава и Кали. Техните лични истории служат като вдъхновение и предупреждение да не затваряме очи пред ранните знаци на тормоза.

Ако имате нужда от помощ при случай на домашно насилие - не забравяйте за Националната гореща телефонна линия за хора, пострадали от домашно насилие на Фондация “Асоциация Анимус”: 0 800 1 86 76. 

Не забравяйте и за нашата група НЕ СИ САМА – ЗАЕДНО СРЕЩУ НАСИЛИЕТО. Тя бе създадена, за да покажем подкрепата си към хилядите жени в България, които са принудени да страдат от насилие у дома. С нашата кампания искаме да допринесем за създаването на климат на нулева търпимост към домашното насилие в българското общество и в крайна сметка да помогнем за намаляването на мащабите на този чудовищен проблем. Присъединете се към нас!