Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Как кралицата ще спаси планетата?

Как кралицата ще спаси планетата?
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Докато българската телевизия се занимава с поредното повторение на „Умирай трудно“, на 16 април канал ITV1 ще излъчи документалния филм „The Queen's Green Planet“, в който сър Дейвид Атънбъро интервюира кралица Елизабет II. В него тя прави една от редките си неформални появи пред камера, за да разкаже повече за проекта си за възстановяване на горите там, докъдето се простира кралското й влияние, и за създаване на глобална мрежа за защита на горите.

Ако не сте чули още за този филм, той се очаква с огромно нетърпение по света и заради появата на Анджелина Джоли, принцовете Уилям и Хари, както, разбира се, и заради изтървания коментар на кралицата за Доналд Тръмп. Но най-вече заради разказите й за любовта й към природата и опазването й.

Във филма кралицата се отпуска в приятелски разговор, който се разпростира от глобалното затопляне до подаръците й за рожден ден. Оказва се, че монархът има приятно чувство за хумор и любопитни случки за разказване. Разхождайки се из парковете си например, тя изглежда, че знае историята на всяко дърво, като например това на черницата, посадена от крал Джеймс I през XVII век: „Избрали са погрешен вид и затова копринените буби не са произвели нищо, което мисля, че е било голямо разочарование за него.“

В „The Queen's Green Planet“ зрителите ще могат да видят и как принц Хари засажда дървета на Карибите, принц Уилям и неговото семейство в Канада, както и Анджелина Джоли по време на работата й с намибийското правителство – все в проекти за възстановяване на горите.

И докато някои от нас със сигурност ще ровичкат из торентите и стрийм сайтовете, за да гледат „The Queen's Green Planet“, това, което още може да се издаде от филма е, че кралицата е направила безпрецедентен коментар... и чевръсто се е измъкнала от него.

Тя беше от малкото световни лидери, които не са изпуснали шегичка за Доналд Тръмп, но случаят й се е отдал, когато над главите им прелетява шумен хеликоптер и кралицата казва: „Защо винаги кръжат и кръжат, когато искаш да говориш?! Звучат като президента Тръмп... и президента Обама.“ Засега двамата не са се срещали, поканата беше отменена по по-сериозни причини, но изглежда, че Тръмп няма да се вози на златната каляска на кралицата, каквото желание беше заявил...

 

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.