Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Хелън Мирън като Екатерина Велика и още 10 звезди с корони

Хелън Мирън като Екатерина Велика и още 10 звезди с корони

Снимка: Hal Shinnie/HBO

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Първата снимка от „Екатерина Велика“ на HBO дебютира наскоро онлайн. На нея виждаме любимата ни Хелън Мирън като императрицата в личните й покои.

Минисериалът ще покрива периода на отношенията между Екатерина и Потьомкин (Джейсън Кларк), които предизвикват неизменните за царски двор скандал, интриги и конфликти, на фона на които двамата изграждат уникална и отдадена връзка. Екатерина и Григорий преодоляват различията си заедно и се превръщат в архитекти на модерна Русия.

В добавка към първата снимка HBO споделиха и нови попълнения в актьорския състав: Джина Макий като графиня Брус (довереница и голяма приятелка на Екатерина Велика), Рори Киниър като министър Панин (опитен политик, съветник и наставник на сина на Екатерина), Ричард Роксбър като Григорий Орлов (бивш любовник на императрицата) и Кевин Макнили като Алексей Орлов (брат на Григорий и участник в издигането на Екатерина на власт).

Сериалът ще е от четири епизода, а Хелън Мирън е и един от продуцентите. Режисьор е Филип Мартин (Prime Suspect). Сценарият е на Найджъл Уилямс (Elizabeth I).

Досега Хелън е била кралица Шарлът (The Madness Of King George), кралица Елизабет II (The Queen) и общо взето титулярка за ролята на кралица Елизабет I навсякъде, където Шекспир я е споменал. Тя определено е любимата ни „кралица“, но освен нея има и други забележителни. Докато чакаме поредното й вълнуващо превъплъщение, нека видим кои са и другите в А-групата на кралиците и цариците в киното и телевизията.

 

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.