Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Киномания: Филмите, които скочиха в графата ни „задължителни“

Киномания: Филмите, които скочиха в графата ни „задължителни“

Кадър от филма „Всички знаят“

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, Джулиан Мур и Джон Туртуро, Изабел Аджани и Венсан Касел... Робърт Редфорд в последния му филм, Уилям Дефо като Ван Гог, Робърт Патинсън в космоса. Франция, Италия, България, Алабама...

Започва Киномания! Прелистих програмата много обстойно и подбрах 15 заглавия, които никак не ми се иска да пропусна. Препоръчвам ги и на вас. 

Времето е наше

Писателят Мартин Сестримски (Леонид Йовчев) и служителят ДС Боян Тилев (Руши Видинлиев) се познават отдавна, от деня, в който Мартин е дал на Боян една специална папка. Тази папка има дългосрочни последствия, които писателят се опитва да преодолее. Във вихъра на промените, настъпващи в България, отношенията между Сестримски и Тилев взимат нова посока, провокирана от заварената дъщеря на Тилев – Невена (Елена Телбис), млада жена с неясна двойна идентичност. Докато Тилев забогатява все повече благодарение на незаконни сделки, Сестримски се опитва да се помири с миналото си с помощта на Невена. За да излезе начисто обаче, той трябва да признае греховете си и да помогне на Невена да разбере истината. Това той ще постигне, като стане герой в собствения си роман за своя баща и неговото страдание, за което е допринесъл. На финала Сестримски и Тилев ще стигнат до истината за своето минало.

Ван Гог: Пред портите на вечността

Уилям Дефо в ролята на Ван Гог! Филмът пленява с осезаемия начин, по който ни кара да усетим светлината в света на Ван Гог. Чувственото, емоционалното и духовното са съчетани по изключителен начин, като едновременно с това са предадени известните факти от живота на великия художник. Сърцето на този изумителен филм е покъртителното изпълнение на Уилям Дефо – неговият Винсент е едновременно просветлен, луд, брилянтен, безпомощен, съсипан и в крайна сметка триумфиращ.

Вкъщи всички са добре

Италия! Неочаквана буря изненадва членовете на голяма фамилия, събрали се да отпразнуват 50-годишнината от сватбата на своите родители на остров Иския. Цялото семейство е принудено да живее под един покрив в продължение на две денонощия, което води до избухването на отдавна потискани конфликти. Съдбите на братя и сестри, братовчеди и племенници се преплитат необратимо. Изплуват забравени свади от миналото, възпламеняват се нови несъгласия и се очертава бъдеще, несигурно за всеки от присъстващите. Островът се преобразява в лабиринт от страсти. Всеки от героите трябва да преосмисли своите персонални, сантиментални, семейни и професионални обвързаности.

Сценарият е на Паоло Дженовезе и Паоло Костела, а това е достатъчно, за да влезе този филм в графа „задължителни“!

Десислава е момиче, което обича думите – да преоткрива и скрива в тях себе си и всичко. Започва да ги записва, за да не пропусне някой нов ред, многоточие или отклонение. Обича също цветя (в градини), френски прозорци, океан, чай, малини, цвят екрю и вино. И да пътува много обича. Отбелязва синхроничностите по пътя си и така е сигурна в посоката. Има всичко, за което е мечтала, но не спира,...