Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

„Mamma Mia! Отново заедно“ надмина себе си

„Mamma Mia! Отново заедно“ надмина себе си

Снимка: www.imdb.com

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

След толкова бляскава първа част и грандиозни очаквания, втората част на мюзикъла „Mamma Mia!“ просто надминава себе си по настроение и приятни изненади. Сред продуцентите са Бьорг и Бени от ABBA и дори самите те признават, че до финалния монтаж на филма не са предполагали колко добре ще се получи.

Вече е ясно, че в тази част виждаме предисторията и следисторията на случилото се в първия филм. Тоест, от една страна, това е историята на младата Дона, изиграна чудесно от страхотно чаровната и усмихната Лили Джеймс. От друга, това е дъщерята на Дона – Софи, която е успяла да построи хотела на мечтите си и организира грандиозно парти за откриването му. Тук са и всички останали участници от първата част плюс Анди Гарсия като управителя на хотела, достолепен латино кавалер на прилична възраст. Както казват продуцентите – когато на шоуто има събрани толкова звезди, изненадата може да бъде само някой наистина изключителен. И изборът им просто е бил предопределен.

Шер е абсолютно величествена в ролята на бабата. Тя разказва, че всъщност играе себе си – голяма звезда на музикалната сцена, която така и не е намерила време за семейството си. Ето защо е променила или направо написала повечето си реплики, като просто казала на сценаристите:

„Вие не познавате тази жена, но аз я познавам, защото това съм самата аз.“

Всяка реплика и сцена с нея във филма са абсолютно звездни и страхотно впечатляващи. И това не е просто илюзията на големия екран. Всъщност в дните, в които Шер е снимала сцените си и изпълнението на песента „Фернандо“, на снимачната площадка било буквално претъпкано с народ – участниците и екипът водели роднини и приятели да видят Шер. Освен че почти не изнася концерти, а цените на билетите са астрономически, тя отдавна не се е снимала и в киното, по-точно от осем години. Самата Шер обяснява това така:

Родена с „риза“ (увита в плацентата), което навсякъде по света е знак за голям късмет. Майка й четяла в болницата „Време разделно“ и я кръстила Елица. Нашата Елица обича да се смее – случвало се е много пъти приятели да я разпознават по смеха – идва от другия край на заведението. Така е научена вкъщи – сдържа гласа си, когато е ядосана, но никога не спи...