Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Саманта от „Сексът и градът“ като бабата на Червената шапчица

Саманта от „Сексът и градът“ като бабата на Червената шапчица
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Ако трябваше да пиша след пилотния епизод, щях да кажа, че „Разкажи ми приказка“ няма бъдеще. Зле написан, още по-зле изигран, стои кухо, героите буквално нямат какво да кажат, но по някакъв начин интригува и подтиква да видиш какво ще стане. Понеже не тръпна в очакване на следващия епизод (все пак не е „Рей Донован“), мога да гледам 2-3 наведнъж, когато няма какво някоя вечер, така че е в програмата ми.

В последните години на прима виста се сещам за поне два сериала с приказни герои – „Имало едно време“ и „Грим“. „Разкажи ми приказка“ определено има нещо от „Грим“. Дело е на Кевин Уилямсън, който стои и зад „Знам какво направи миналото лято“, така че не отписвам сериала моментално.

Както пише в сайта на HBO GO, сериалът е „ситуиран“ в Ню Йорк, който си остава винаги една много интересна и динамична сцена на действието. В първия сезон на „Разкажи ми приказка“ различаваме три приказки – „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“. Червената шапчица тук е Кайла (Даниел Кемпбъл), която се премества с баща си в Ню Йорк година след като майка й е починала. Посреща ги баба й Колийн (Ким Катрал, която е много симпатична като баба!). Внучката й е меко казано разюздана и с всяко свое действие вика „Ела, вълчо, изяж ме!“, но интересното е, че в първите епизоди не става съвсем ясно кой е вълкът (едва ли е този, който всички си мислим), но пък лека-полека се разкрива кой ще е ловецът.

Хензел и Гретел са Хана (Даниел Рамирез) и Гейб (Дави Сантос). Те са брат и сестра, еднички на света, и се забъркват в страшна каша, без да искат, а Хана е и малко безразсъдна, така че ситуацията им се влошава с бърза скорост. Трите прасенца са трима престъпници, които обират бижутерски магазин, а една от жертвите на обира е годеницата на Джордан Еванс (Джеймс Уолк), на когото съм заложила, че е ловецът. Трите приказки и героите преплитат съдбите си, така че ще видите, че съм права.

Дотук мога да кажа, че „Разкажи ми приказка“ започва зле, но става все по-интересен. Гледа се лесно, а ако имате машинка за пуканки, направо не се колебайте. Ако има втори сезон и сменят сценаристите, може дори да се превърне в нещо очаквано!

 

А този гледате ли?

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.