Изкуство

Защо постерите на "Малки жени" не се харесаха на феновете?

Фенове се опасяват, че духът на историята не е отразен. Дали?

Откакто беше обявена в публичното пространство, най-новата филмова адаптация на "Малки жени" (под режисурата на Грета Гъруиг) е очаквана от поколения любители на трогателната история на красивите, но бедни сестри Марч. Феновете отчаяно очакват и най-малките новини – от кастинга до първия трейлър и новините около снимките в онлайн пространството. 

Това вълнение, разбира се, се разпростря и върху всички рекламни материали. Но когато преди броени часове излязоха постерите, някои от феновете побързаха да изкажат опасения. Въпреки безспорно невероятната обща естетика, те смятат, че плакатите не отразяват пълния дух на историята на Луиза Мей Олкът, а по-скоро приличат на рекламни материали за романтична комедия. 

Дори някои вече сравняват постера с тези на други популярни филми от изминалите години, като не можем да отречем, че стилистиката например е доста близка до тази на плаката на филма "Определено, може би".


 

И още ... 


На фона на недотам основателната критика, все пак се намериха и фенове, които си дадоха сметка, че не винаги първото впечатление е правилното. Защото дори шрифтът е избран по аналогия на този, използван в първото издание на книгата на Луиза Мей Олкът. 

 Разгледайте галерията с постери и преценете сами дали критиката на феновете не е ненужно жестока. За радост, поне филмът изглежда има положителен прием. Първите реакции към най-новия "Малки жени" и особено към изпълненията на Флорънс Пю, Сирша Ронан и Тимъти Шаламе са наистина впечатляващи и вече дори са спрягани за престижни статуетки. Всички са категорични, че превъплъщението на Мерил Стрийп в леля Марч е една от най-добрите роли в богатата ѝ кариера. Ако не вярвате, вижте трейлъра, който макар и кратък, ни подготвя за невероятно киноизживяване в дните около Коледа. 

 

"Хампстед": Ани Хол в Лондон