Градски находки

10 места в София, от които можете да си вземете вкусен козунак

Великденски вкусотии

10 места в София, от които можете да си вземете вкусен козунак

Снимка: Flora Westbrook from Pexels

И тази година дойде моментът, в който се появява дилемата –  да мисля ли за тялото, което ще покажа на плажа, или  просто да се  наслаждавам на този разкош за сетивата, наречен козунак. Всъщност има ли сила на света, която да ни държи далече от него? Не вярвам, защото той  е толкова вкусен.

Ако и вие сте от хората, които не са овладели умението да месите козунак или пък няма да ви остане време за това, ето нашите 10 предложения откъде да поръчате. Защото София е голяма и козунаци дебнат отвсякъде!

Daro Bakery

Пекарната на ул.„Ангел Кънчев” 20 предлага традиционния козунак, но с неустоимия аромат на портокалови корички. Това е и една от любимите ни пекарни, защото освен вкусотиите на витрините там се предлага и надежда, надежда за всички. За втора поредна година в Daro ще се правят козунаци за хора в нужда, за което вече ви разказахме.

Savini Bakery

Да, това е същото място, на което се предлага занаятчийски сладолед. За Великден Savini Bakery на ул.„Сан Стефано” 9 ни изкушава с козунаци с течен център, които се разграбват като вкусен сладолед в горещ летен ден. Е, ако сте склонни да дадете 72 лв. за панетоне с квас, което стана viral в мрежата, може би това е вашата спирка. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

И още...


Vanilla Kitchen

Ако се озовете на ул.„Генерал Гурко” 38 , има опасност да забравите за козунака на баба си. Да не кажете после, че не сте предупредени!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Щастливата пекарна"

В „Щастливата пекарна” на бул.„Княз Александър Дондуков” 24А ще намерите толкова вкусотии! Мястото предлага 5 вида козунак – класически, със стафиди, с шоколад и бадеми, с орехи и локум и козуначено руло с мармалад.

Има още...


Jovan The Dutch Bakery

Ако минавате в района на ъгъла на улиците „Христо Белчев” и „Алабин” и изпитате спонтанен прилив на щастие, да знаете, че е от сладкия аромат на козунаци, който се носи наоколо.

ХлеБар

Ако решите да си вземете козунак от ул.”Оборище” 16, също няма да сбъркате. Най-много да се пристрастите и да ви се налага после цяла година да им се молите да ви пекат козунаци „извън сезона”.

И още...


Ma Baker

Винаги пресни, замесени с много старание. Поръсени с филирани бадеми и щипка любов, с познатия и обичан домашен вкус. Това са козунаците на Ma Baker! Адресът е ул.”Шейново” 8.

Хляб и Soul

Дали техните козунаци имат душа – има един начин да разберете. Инструкциите са следните: отправяте се (с колело, тротинетка, пеша или с друго превозно средство) към ул.”Порто Лагос” 1; влизате вътре (носенето на маска е задължително); когато ви дойде редът (бъдете любезни, както ви е учила мама) и бавно и отчетливо произнесете: „За мен козунак, моля”. Да не забравите усмивката!

Има още...


Made In Home

Вече сте минали по ул. "Ангел Кънчев" и сте си купили козунак? Нищо, спрете се и на номер 30А и си купете един и оттам. Защо ли? Ами защото животът е кратък!

Blagichka – Zero Waste

Ако сте крайни екоекстремисти или просто в сърцето нещо ви бодва винаги, когато оставяте отпадъци след себе си – Blagichka – Zero Waste е вашето място. Тук храната се приготвя така, че да няма излишни отпадъци в околната среда. А и е вкусно. Мястото се намира на ул.„Крум Кюлявков” 25.

Имате още малко време, не се оставяйте на случайността, а си осигурете пиршество за всички сетива с прекрасен козунак!

 

Пекарната, която отново дарява "висящи козунаци"