Градски находки

3 магазина, които ще ви разходят из целия свят

Още още един начин, чрез който да се пренесем на друго място и по друго време. 

3 магазина, които ще ви разходят из целия свят

Винаги сме казвали, че храната може да ви накара да пропътуваш хиляди километри само с една хапка, но днес споделяме и още един начин, чрез който да се пренесем на друго място, по друго време. 

В София се крият страхотни малки магазинчета, които събират в себе си продукти от целия свят, които да разширят нашата хранителна култура. На всяка крачка може да видите или опитате неща, което да разкаже история, да ви даде онова усещане за нещо ново, интересно, завладяващо и дори понякога далечно. 

Именно затова днес събрахме на едно място нашите топ 3 магазинчета, в които може да си купите неща от целия свят:

Wine & Co.

В Wine & Co.  откриваме изумителни елексири от всички винени държави, като освен прочутите италиански и френски вина, ни очакват още Ризлинг от Австрия и Германия, джинове, уиски, бърбън (висок клас) японски питиета, венецуелски изкушения и всичко друго, което ще ви пренесе на околосветско пътешествие още с първата глътка!


Автентичното

Испания е красота, страст и изумителна храна, а когато искаме да се докоснем до магията й винаги избираме традиционните продукти на "Автентичното". Тук ни очаква разнообразие от испански продукти, вина, зехтин, колбаси и сирена, характерни за Пиренейския полуостров. Имат и маслини, пастети и конфитюри, които не сме виждали другаде у нас, както и различни варива. Подсказваме ти да пробваш хамона "Себо Иберико" – ще се влюбите!


Paprika

Унгарската кухня е празник за сетивата и когато искаме да я вкусим отиваме право в магазин Paprika. Тук има всички типично унгарски вкусотии, колбаси, гулаш сосове, грил наденички, Kemencés и Pedranzini Selection, наливна и чешка бира, десерти и чудни унгарски вина.