Градски находки

3 места за брънч на любимата ни ул. "Оборище"

Да спазим традицията

3 места за брънч на любимата ни ул. "Оборище"

Flip Flop

Уикенд, любим квартал и порция яйца "Бенедикт" - какво по-хубаво от това?

Традиция, която вече стана неизменна част от нашите съботи и недели, и именно  в днешната вкусна селекция се разхождаме из любимата ни улица "Оборище". 

Flip Flop

Няма как да пропуснем добре познатия адрес на ул. „Оборище“ 61. И въпреки че на екипа, който стои зад него, му се иска да избяга от твърде популярната напоследък концепция за брънч, няма как да го направят напълно, защото със сигурност бихме посетили това място през уикендите и за любимите си закуско-обеди с момичетата.  

Не само защото в менюто главен герой са яйцата. Освен под формата на „Бенедикт“ се поднасят и като омлет и авокадо тост, а със сигурност трябва да опитате и бърканите яйца, които се сервират с бриош питка. Можете да си ги поръчвате всеки ден и по всяко време, а не да чакате уикенда, а и тук винаги имат и подходящата напитка, за да ви стане още по-уютно и приятно. 

Flip Flop е на ул. "Оборище" 61.

Има още...


 "Старата госпожа" 

Гостували сме й неведнъж, не само защото е на една от любимите ни улици – "Оборище", но и заради яйцата „Бенедикт“, към които винаги избираме и свежия вкус на лимонада – малинова или смокинова, приготвени от домашни плодови сиропи.

Освен това обаче си заслужава да опитате някоя от свежите салати, ако сте на специален хранителен режим, но ако не сте – то се изкушете с малките бухтички, към които задължително си поръчайте кафе – тук селекцията от „Дъбов“ е много добра. Може би защото и Емил, и Станислав, които стоят зад създаването на мястото, са маниаци на кафе. Нещо, което ще доловите и в самия интериор.

"Старата госпожа" е на ул. "Оборище" 18.

Има още...


"Компанията"

Малко по-отдалечено от останалите места, но със сигурност заслужаващо една дълга разходка по „Оборище“, е „Компанията“. Там не само можете да се насладите на вкусен брънч през уикенда, но и да пренесете домашния си офис за няколко часа сутрин или следобед. Не само заради специалната селекция от кафе напитки, но и защото със сигурност не бихте устояли на мекиците, домашната баница или пържените филийки (с последното определено ме спечелиха).

Обедното меню включва вкусни домашно приготвени ястия, а вечер след работа можете да се отбиете за чаша вино или да пробвате селекцията от крафт бири. „Компанията“ е перфектно място и за първа среща, защото е неангажиращо и предразполагащо към задушевни разговори.

 

Ето и 5 места в София, където да хапнем вкусен десерт 

" />