Градски находки

4 места, от които да си купите вкусни лакомства

Днес споделяме с вас няколко места, които са сред фаворитите ни - там ще откриете  разнообразни сладкиши и изкушения, с които никога няма да сбъркате и ще зарадвате всички около вас. Особено в празничен ден! 

Разнообразието там е толкова голямо, че дори не е нужно да сте наясно какво искате предварително, просто отивате, решавате и опитвате! 

Chez Fefe macarons & cafe

Chez Fefe - ул. „Солунска“ 12.

Няма да крием, че сме сред най-запалените почитатели на френските макарони и Chez Fefe. Вече няколко години от бутика успяват да ни радват и изненадват с класически и нестандартни вкусове, според сезона. От Chez Fefe вярват, че тайната на добрия френски макарон се крие в това, че в него няма тайна! Макароните им са със запомнящ се вкус, защото подборът на влаганите продукти е безкомпромисен, като се използват само естествени аромати на плодове, ядки, чайове и цветни води и масла. Със сигурност, може да потвърдим, че всичките им вкусове са забележителни, но няма как да нямаме и фаворити – като Mirabelle, Francois, Justine и Catherine.

Запомнете, когато извадят от хладилната витрина харесаните от вас макарони, не бързайте, не им се нахвърляйте веднага, оставете ги да постоят и така ще усетите вкуса им в пълнотата му. 

Към великденските яйца-макарони добавихме още вкусни изушения без глутен. Ела в бутика на Солунска 12 и опитай великденския ни тарт с блат от макарони, ягодов мус и парчецна пресни ятоди!

Posted by Chez Fefe macarons & cafe on Thursday, 13 April 2023

Има още...


Take a Cake Bakeries

Take a Cake – може да ги откриете на ул. „Тулово“ 1 и в ж.к. „Младост-1“ , бл. 1Ж

Ако сте сред любителите на къпкейкове и мъфини, то това е точното място за вас. Всичко се приготвя на място и може лично да видите целия процес, свързан със създаването и декорирането на тези чудни лакомства. Разбира се, разнообразието от вкусове е голямо и може да отговори на повечето очаквания, което е страхотно, защото може да изберете своите къпкейкове, като ги съобразите с вкусовете на любимите си хора. Качеството на продуктите е на много високо ниво и няма никакви компромиси, свързани с цялостния процес, което е от изключително значение, ако държите да знаете какво консумирате.  

 

Открий вкусните ни сладкиши за Великден: https://take-a-cake.eu/bg/praznuvay/velikden.html

Posted by Take a Cake Bakeries on Monday, 10 April 2023

И още...


CO-CO sweet and more

CO-CO sweet and more и на ул. "Лъчезар Стефанов" 5, в една от сградите на Sopharma.

Познаваме CO-CO sweet and more още от времето, когато стартираха на ул.“Гурко“, но за съжаление, обектът им там вече не е активен. Въпреки че вече се отдалечиха малко от нас и се приютиха в една от сградите на Sopharma, не сме се отказали от неустоимите им изкушения, които предлагат, защото много ги харесваме. Разнообразието там е доста голямо, затова не е необходимо да сте наясно какво искате предварително, просто отивате и решавате на място какво ви се иска най-много. Тортите им са вълшебни и определено заслужават вниманието ви, но ако ви се вижда прекалено, винаги може да изберете някои от великолепните им ръчно изработени сладки и бисквити.

Заповядайте за Великденски вкусни козунаци, бисквитки, торти, бонбони и винца #с локум #с шоколад и тахан #с бадеми и портокал #с орехи и сини сливи #с доставка до вкъщи #cocosweetandmore.com

Posted by CO-CO sweet and more on Thursday, 13 April 2023

И още...


Orsetti Pasticceria

Orsetti Pasticceria - ще ги откриете на бул. „Княз Александър Дондуков“ 19 и ул. „Цар Иван Шишман“ 20

Невероятно място, пълно с безброй италиански сладкиши и изкушения за сетивата. Качеството е супер, продуктите са страхотни, а разнообразието голямо. Най-хубавото е, че повечето сладкиши се предлагат, като индивидуални хапки, което  дава възможност да експериментираме и да открием своя любим вкус, вдъхновен от старите италиански рецепти, интерпретирани по един съвременен начин от създателите на Orsetti Pasticceria – Деси и Жоро.