Градски находки

5 места в София, от които си купуваме великденски шоколадови изкушения

На всеки празник има място за шоколад

5 места в София, от които си купуваме великденски шоколадови изкушения

снимка: Dark&Milk

За какво са празниците, ако не, за да доставим радост на душата си! И когато именно няколко какаови блокчета мога да ви изстрелят в Рая, тогава просто отиваме да си купим няколко. Ето и 5 места в София, в които забъркват ръчно шоколадови изкушения във форми на яйца и зайчета.

Ателиe за ръчни шоколади Perfetta

Ако ще хапваме ръчно приготвени шоколадови яйца, то нека са направени от шоколад със 100% произход от Колумбия. Ателието е създадено в средата на 90-те години, а част от рецептите са дълбоко пазени семейни тайни. Авторите на тези занаятчийски шоколадови лакомства твърдят, че приготвят всичко с много любов и внимание към детайла. Ако искате да се уверите в това, поръчайте на www.perfetta.bg.

Има още...


Jeff de Bruges

Белгийският шоколад е станал нарицателно за превъзходен вкус и качество. Само като чуем ръчно приготвен белгийски шоколад и вече отваряме леко уста и притваряме очи. Магазините Jeff de Bruges предлагат изкушаващи кутии с бонбони с различни тематични форми за Великден. Споделете ги задължително с близки хора, така сладостта е по-голяма. А ако сте от хората, които се въздържат от месо, то без угризения може да си хапнете шоколадово агънце. Трите магазина на марката се намират в Мол София, Сердика Център и на ул. „Г.С.Раковски” 153А

Има още...


КАКАО

В тази работилница за шоколад ни приканват да експериментираме с вкусовете и да се забавляваме. Така че защо не хапнем една шоколадова кокошка от техните? Или пък не вземем едно яйце с 4 вида шоколад, един от които е розов, точно като за градски момичета. Всички оцветители са естествени, уверяват ни от „Какао”. Поръчайте на www.kakao.bg, доставките са до цяла България.

И още...


Шоколадова къща Valentino

Дали всички писатели обичат шоколад, или е просто съвпадение, че двете работилници на шоколадова къща Valentino се намират на улици с имена на писатели? Според нас съвпадението е сладко-поетично. Ако не се задоволявате с малки количества, то значи това място е за вас, защото предлага пакет от 1 килограм малки великденски яйца с пълнеж от хрупкав лешников крем, покрит с млечен, черен и бял шоколад. Можете да ги купите от адресите ул.”Н.Вапцаров” 27 и ул.”Николай Хайтов” 2.

И още...


Dark&Milk

Ако освен да ви е вкусно, обичате и това, което ядете, да е красиво, тук сте на правилното място. Шоколадовите великденски яйца на тази работилница са толкова богато украсени и изписани, че има опасност да ви е жал да ги изядете. Само изберете – яйце с цветя, яйце с пеперуди или яйце със замечтано ангелче върху него. Все пак трябва да бъдем и естети, нали така! Магазинът на ул.”Оборище” 80 изглежда като изискан магазин с дрехи от висшата мода.

 И не забравяйте - споделената сладост е радост!

 

10 места в София, от които можете да си вземете вкусен козунак