Градски находки

5 места за ценители на Cold Brew кафето

Ако не ви се чака почти ден, за да му се насладите, то ние ще ви запознаем с 5 места, в които той е на почит.

5 места за ценители на Cold Brew кафето

Снимка: Instagram / @motherfathers.bg

В последните години любителите на кафето обърнаха поглед към Cold Brew-то, което се превърна в силен градски тренд. Интересното при него е, че това е напитка, която се приготвя чрез студена екстракция. Процесът на приготвяне е специален, тъй като кафето не се оставя да изстине, нито се охлажда с лед. 

Методът изисква накисване на предварително смляното кафе във вода, като препоръчително е с френска преса, но може и в голям съд. След това се оставя да престои в хладилника за 18-20 часа. След като се охлади, течността се прецежда, добавя се лед, мляко и захар и се наслаждаваме на страхотния вкус на Cold Brew.

Тъй като това е дълга процедура и не всеки има търпението да й се отдаде, ние ви предлагаме 5 места, в които студено пресованото кафе  на почит:

MotherFathers

Заговорим ли за Cold Brew, в съзнанието ни изкача първо това място. То е сравнително ново и много малко. Зимата предлага кафе само за из път, но вдигнат ли се температурите, изваждат и масички. Cold Brew кафето тук е на особена почит и това си личи по висококачественото кафе и оборудване. Купувайки си Cold Brew за из път, ние го получихме не в чашка, а в плоска, супер готина стъклена бутилка. Мястото предлага още коктейли и сандвичи и нямаме търпение да поседнем на масичките отпред на припек.

Прочетете още на следващата страница... 


Dabov Specialty Coffee

Dabov е име, което говори на всеки, който поне веднъж в живота си е опитвал кафе и марката няма как да не е в нашата класация. В обекта на ул. Ангел Кънчев 28 (както и на останалите под лейбъла Dabov), може да вземете напитка за из път или да й се насладите на място. Може да закупите за вкъщи всички техни продукти: кафе, чай, шоколад, кафе аксесоари. Едно от най-любимите ни неща там, е че баристите са винаги на разположение да ни консултират какво да изберем и да ни дадат полезна информация. Именно след консултация научихме и за Cold Brew кафето.

Прочетете още на следващата страница... 


From Barista Coffee and More 

From Barista Coffee and More на ул. "Бачо Киро" е идеалният пример за нещо малко, което е прераснало в нещо повече. Започнали като малко кафене, в момента мястото представлява 3 обекта, в които може да опитате кафе във всякакви варианти и температури на извличане и сервиране. Предлагат ColdBrew целогодишно, което нас изключително много ни радва, защото може да му се радваме постоянно. Хората, които стоят зад обекта, са трима баристи и работят със сърце и знаят какво правят, което се усеща и във вкуса на кафето.

Още на следващата страница... 


The Steps

The Steps e в нашия списък за топ места в любимия ни център на столицата, защото съчетава бистро със страхотен интериор, емблематични красиви светещи стълби с комфортни места за сядане и богато меню от кафе напитки. Тук също предлагат ColdBrew целогодишно, което става ясно още при влизането, защото точно до кафе машината стои интересен стъклен уред, който използват именно за направата на студено пресованото кафе. 

Има и още... 


COFFERO

Cold Brew кафе може да си направите и вкъщи, но това изисква време. Когато сме в настроение да си "поиграем" с кафето, веднага отиваме в COFFERO. Там ни очаква най-доброто кафе от най-разнообразни географски точки. И преди това сме си купували кафе за вкъщи от там, защото имат от любимия ни сорт, но откакто опитахме ColdBrew тук, трудно бихме го заменили. 

5 места за кафе, в които да започнем уикенда си