Градски находки

5 от най-любимите ни instagrammable места на „Шишман“

Една от любимите ни софийски улици

Всяка моя разходка започва или завършва на столичната ул. „Шишман“, защото събира на едно място някои от най-любимите ми места, които освен всичко друго можем да определим и като доста instagrammable. Всички знаем, че София не е от най-фотогеничните градове, но въпреки това винаги успявам да намеря някое кътче за снимка, с която да „захраня“ инстаграм профила си.

Започвам маршрута си от Rolling Dogs, където, докато чакам да ми приготвят хот-дог (да, опитвам се да вляза във форма за лятото, но очевидно не ми се получава), се прехласвам по графитите в градината. Големи, цветни и в комбинация с тухлени стени няма как да се пропуснат за поне един кадър.

След това се отправям към най-любимото ми място – The Little Things, онази уютна къща в сърцето на града, където винаги си поръчвам най-вкусните яйца на очи. А когато вече съм хапнала, обичам да се наслаждавам на чаша вино в градината, когато е пролетно и слънчево. И когато не съм с приятели, изваждам книга от чантата си, за да се насладя на нейната компания.

И още...


Като стана въпрос за книги, вероятно се досещате, че следващата ми спирка е малката и уютна книжарница Elephant Bookstore. Аз съм от момичетата, които могат да прекарват часове сред аромата на нови и стари книги, и винаги си тръгвам с някоя поредна находка от там. Още не мога да се пречупя с електронните четива и в олдскуул стил си нося класическа книга на хартия, дори и да ми тежи доста понякога в чантата.

На „Шишман“ има доста кътчета с интересни графити и откривам поредния на ъгъла с ул. „Иван Вазов“ – един огромен красив и много цветен паун. Перфектен фон за още една снимка, на която пък изпъкват сребристото яке на Adidas и новият модел кецове на марката, които открих в District и които чудесно се комбинираха с любимата ми розова пола солей.

Затова нямаше как да пропусна да ги разходя и до любимия си бар – One More Bar, където правят едни от най-хубавите коктейли в София. И дори да съм почитател на виното, тук винаги се изкушавам да пробвам нещо ново по препоръка на барманите, които отново не ме разочароваха и освежиха края на деня ми с Got Mail – една свежа комбинация от джин, тоник, селъри и ликьор праскова. Истинската пощенска марка пък ме върна в детските ми години, когато имах собствена колекция. Да, какво ли не колекционирахме като деца, а сега запечатваме спомени в личните си профили в Инстаграм. Е, този момент си го заслужаваше!

Аутфит: Яке и кецове Adidas от District, чанта Vintage Summer, пола, тишърт и очила личен архив на стилиста

С подкрепата на District