Градски находки

7 instragrammable места в сърцето на София

Нека се разходим!

“София, София, мой малък Лондон”. Не знам дали София е малък Лондон, Париж или Берлин, но знам, че никога не остарява в моето сърце (нито пък песните на "Остава"). Затова нека се разходим за пореден път из най-красивите й места.

Маршрутът ни започва от градинката пред “Свети Седмочисленици”. След няколко отчаяни опита да си направим снимка с гълъбите в стил площад "Трафалгар" се отказваме и тръгваме по най-артистичната софийска уличка – "Цар Шишман". Първо спираме в градината на The Little Things, любимото ни ресторантче за свежи салати, първи срещи и снимки за Instagram

Продължаваме в посока жълтите павета, опитваме се да подминем Elephant Bookstore, но не устояваме на изкушението и влизаме за чаровна снимка, излизаме с няколко книги в ръка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elephant Bookstore Sofia (@elephantbookstoresofia) on

Свиваме за кратко по "Юрий Венелин" за бърза снимка със синята къща на Made in Blue, която ни привлича с магията, която притежават старите софийски къщи, а и сините стени са си чудесен фон.

И още...


Стигаме до Коня и завиваме вляво. Продължаваме до ул. "Георги Бенковски", където ни чака следващата синя дестинация – вегетарианският ресторант "Сатсанга".

0

Отсреща е и любимата ни софийска градинка, тази до Националната художествена галерия. В нея се разхождаме като истински парижани и посядаме на тревата с бутилка вино. Или просто се отбиваме в Tobacco Garden Bar и го пием от чаша, както трябва.

Наблизо е и най-късата уличка в София – “Малко Търново”. Никога няма да ни омръзнат симпатичните й стълбички, по които слизаме, на които сядаме и които снимаме. Уникалната геометрия на архитектурата й ни дава възможност да развихрим фантазията си и да поиграем с перспективата.

Последната ни instagrammable дестинация днес е на бул. "Дондуков" 29 – Gebov Flowers Bar – цветарски магазин със сладкарница. Той е като истинска зимна градина. Освен да си купуваме цветя, там обичаме и да седим на чаровните масички между растенията – съвършено място за цветна фотосесия. 

 

А кои са местата в София, на които си заслужава да прегрешим с десерт?