Градски находки

7 магазинчета за цветя с красиви витрини

Градски находки

Не е тайна, че всяко момиче обича да му подаряват цветя, но понякога е по-приятно да се разходим и сами да си ги изберем. Затова днес ви представяме 7 кокетни магазинчета за цветя с красиви витрини, които можете да посетите – независимо дали търсите букет, който да подарите, саксия, с която да придадете атмосфера на дневната си, или просто искате да се снимате на някое цветно място.

L’amore Decoration

Започваме с класиката – L’amore Decoration, който се намира на ул. "Шипка" 24 и винаги ни впечатлява с пищната си витрина, независимо от сезона. Задължително се спираме там за снимка на път към някое от близките кафенета.

Има още...


“Изненада”

На няколко крачки от L’amore Decoration се намира “Изненада” (ул. "Кракра" 12). Чаровно малко магазинче, перфектно е, ако искаме да изненадаме някого (или себе си) с красива саксия с цветя или подправки.

И още...


“Кажи го с цветя”

В същия квартал е и кокетният “Кажи го с цветя”. Намира се на ул. “Проф. Асен Златаров” и  носи парижко излъчване с тъмносинята си врата. Отиваме там, ако търсим букет за подарък с по-небрежен характер – например от полски цветя.

Има още...


“Майстора и Маргарита”

Спускайки се по една по най-артистични улички на София - "Шишман”, няма как да пропуснем Майстора и Маргарита”. Не само заради името, с което определено се отличава от повечето магазини за цветя, а и заради витрината му. Тя е вечно претрупана с интересни предмети – стари чайници, камъни, сукуленти, пръчки, пердета и какво ли още не. 

Има още...


“Цветята на Мария”

Продължаваме към Малките 5 кьошета, където откриваме “Цветята на Мария” на ул. “6-ти септември”. Оттам се зареждаме с цветя и подправки в саксии, които да украсяват терасата ни или прозореца на кухнята.

И още...


 Iva Varba

На ул. “Неофит Рилски” 52 се спираме пред белите врати на Iva Varba и се възхищаваме на изкусно направените сезонни букети. Много харесваме и витрината им с кактуси и сукуленти, от които можем да си намерим както отделни растения, така и внимателно подбрани аранжировки.

Има още...


Nordsten

Разходката ни завършва на бул. “Патриарх Евтимий” 26 и Nordsten. През лятото растенията напускат магазинчето, изпълзяват на тротоара и пространството пред него се превръща в лятна градина – истински зелен оазис.

 

7 заведения в София с красиви летни градини