Градски находки

Chocolaterie Amelie, новото шоколадово място в София

Съвсем наскоро имах удоволствието съвсем случайно да попадна на откриването на Chocolaterie Amelie. Радвам се, че не само не го пропуснах, но станах първият клиент на това вълшебно място. Искрено се надявам това да им донесе много късмет и всички да се влюбят в тях, точно както се случи с мен.

 Chocolaterie Amelie, новото шоколадово място в София

Съвсем наскоро имах удоволствието съвсем случайно да попадна на откриването на Chocolaterie Amelie. Радвам се, че не само не го пропуснах, но  станах първият клиент на това вълшебно място. Искрено се надявам това да им донесе много късмет и всички да се влюбят в тях, точно както се случи с мен.

В Chocolaterie Amelie можете да откриете всичко от което се нуждае всеки любител на качествения шоколад.

Най-хубавото, е че не е необходимо предварително да знаете какво искате. В момента, в който влезете, ще бъдете посрещнати от едно от усмихнатите и любезни момичета, които работят тук, което любезно ще ви запознае с всички лакомства в шоколатерията. Лично мен ме посрещна Ради /Радостина Мутафчийска/, благодарение на която имах възможност да разбера всичко, което ме вълнуваше.

В Шоколатери Амели се предлагат основно белгийски и холандски продукти. Най-широко са представени изделията на холандската фирма Chocolate Company. Под нейното име  може да отриете голямо разнообразие от лъжички за горещ шоколад. [[more]]Първото, което трябва да направите, е да изберете основата /млечен, тъмен или бял шоколад/, която предпочитате, а след това да изберете какъв вкус да пробвате.  Лично аз пробвах „белгийска бисквитка“ и останах изключително доволна, но следващия път съм си поставила за цел да пробвам една от лъжичките им с капсулки алкохол - коняк, ирландско уиски и греяно вино. Най-хубавото е, че тези лъжички са изключително лесни за ползване и може сами да си приготвим любимия вкус и у дома.

Другите любопитни и вкусни предложения на Chocolate Company са шоколадовите барчета, течния шоколад и бонбони, които наистина заслужават внимание. Лично аз вече пробвах почти всички бонбони, но най-много ми хареса обикновеният марципан и тъмният шоколад с лайм.

 Интересно е, че тук може да откриете и топинг за фондю с бадеми, канела, лешник, карамел, малина и  др.

Шоколадите на белгийската фирма Dolfin са изключително добри и ако не сте ги пробвали досега, вече имате тази възможност. Има всякакви размери и вкусове като лавандула, розов пипер, портокал с подправки, джинджифил, мента и круша.

Най-накрая ще споделя, че всичко тук се поднася в изключително красиви пликчета с тишу и прекрасни кутийки за бонбони, което превръща всяка покупка в прекрасен подарък за всички, които обичаме.

Надявам се да харесете Chocolaterie Amelie и това да се превърне една от любимите ви градски находки в София.

 Адрес: ул. "Сан Стефано" 15