Градски находки

Двете елши: магазин за майсторене

Двете елши предлага голямо ранообразие от работилнички за малки и големи. В тях можете да откриете, че сте способни да правите неща, които не сте и подозирали, без никакво затруднение.

Двете елши: магазин за майсторене

Удобно сгушена на ул. „Юрий Венелин“ 27, малката работилница на Двете елши предлага голямо ранообразие от работилнички за малки и големи. В тях можете да откриете, че сте способни да правите неща, които не сте и подозирали, без никакво затруднение. Единственото, което се очаква от вас, е да изберете какво ви вълнува и да резервирате място в групата.

Да си призная, до този момент не съм имала време да посетя нито една от тези работилнички. Въпреки това, тази събота видях с очите си вълнението на всички, които участваха в ателието на Габи от „Цвете от хартия“ за вдъхновяващата работилничка „Шишарки от креп хартия“, което ме развълнува истински.

Точно за това реших, че си заслужава да ви разкажа за тях, особено сега около празниците, когато всички имаме нужда от повече идеи и вдъхновение.

Всяка работилничка е създадена с много любов и внимание към детайла. Чрез тях можете да научите различни техники за майсторене като декупаж, топъл ембосинг, състаряване, изработване на бижута и т.н., както и ще се научите да експериментирате, черпейки идеи „от извора“.[[more]]До края на декември има няколко тематични и много интересни работилнички, които съм сигурна, че много бързо ще бъдат запълнени. Всички, които ми харесаха, са свързани с предстоящите празници и подготовката около тях. Лично на мен изключително много ми харесва идеята да подариш нещо, което си направил със собствените си ръце – коледна картичка, играчка или бижу.

Първата работилничка е на 11 декември и е посветена на шити картички с изонит. Честно казано, никога не бях чувала за подобно нещо, но проектите, които са показани в сайта на Двете елши, ми харесват изключително много.

Втората работилничка, която заслужава внимание, е Работилницата за топъл ембосинг, която ще се проведе в магазина на Идея Хоби. В случай че решите, че това е вашата работилничка, ще можете да се докоснето до изкуството на изящния ембосинг, като се запознаете с всички важни техники. Най-хубавото е, че всички коледни картички, които изработите, ще можете да подарите на любимите си хора.

Третата работилничка е посветена на Коледни играчки от филц. В нея можете собственоръчно да изработите красиви коледни играчки за вашата елха.

Всички останали работилнички също са много любопитни и заслужават внимание, но лично аз бих се спряла на една от тези, за които вече ви разказах.

Вярвам, че Двете елши или бих казала елфи, имат способността да ни пренесат в света на красивото, далеч от стреса и сивотата на града.