Градски находки

Код „Мода” – магазин The CODE във Варна

От това пренасищане по магазините всичко започна да се слива. Почти да се откажа да препускам и да реша да преровя гардероба си, където се надявам да открия поне две рокли, купени отдавна и все още необличани и... откривам магазин The CODE, на ул. „Марко Балабанов“ 9.

Код „Мода” – магазин The CODE във Варна

Фирмените партита са в разгара си. Най-блестящата, последна за тази година, празнична нощ предстои и всички ние, които все още не сме решили какво да облечем за случая, трескаво обикаляме по магазините. Задъхвам се по улиците на Варна от многочасово неуспешно търсене на точно „моя” подходящ за голямото парти тоалет.

От това пренасищане по магазините всичко започна да се слива. Почти да се откажа да препускам и да реша да преровя гардероба си, където се надявам да открия поне две рокли, купени отдавна и все още необличани и... откривам магазин The CODE, на ул. „Марко Балабанов“ 9. Покрай Черно море в посока Катедралата в една от първите пресечки пред мен се появява манекен-кукла с пола на цветни мотиви, която сякаш сама ще затанцува. Материята е прекрасна на допир, изглежда много ефирно и меко. Допирът до сатенираната материя извиква асоциации на звездно придвижване под прожектори и светкавици. Такова усещане искам да ми носи цялата вечер. Подобна пола със сигурност би допринесла за приповдигнато усещане.

Впоследствие разбирам, че магазинът е наскоро открит и представя марки на български дизайнери: Cherry You,Caramella Fashion и Vanitta.

Прекрасните идейни парти поли, които харесах, са на Cherry You. Един от дизайнерите е Галя Христова, примата и създател на модерния балет „Сатен“. Тя, както и другият дизайнер – Аделина Иванова, сами рекламират моделите си в смели и секси фотосесии. Галя е изключителен перфекционист, ако става въпрос за танцово изкуство и модерен балет. Сега тя е на друго сериозно поприще, в което конкуренцията е почти смазваща. Моделите са много свежи, демонстриращи самочувствие, с актуални десени. Имат послание, което е от авторите на дрехите към тези, които ги носят, и това, което изразяват, а именно да демонстрираш любов. Към себе си, към околните, към света.

The CODE е една свежа заявка за вашия гардероб. И суетата в този магазин няма да се нарече порок. Новите тоалети не са задължителни, но понякога сами създават настроение, така необходимо за празничните дни.

С пожелание да бъдете блестящи под прожекторите на всяко парти!