Градски находки

Когато циркът се превръща в празник, а мечтите стават реалност

Ако нямате планове за следващия есенен уикенд, то бързо стягайте багажа за Велинград! Там за първи път в България ще бъде отбелязан националният празник „Обич за цирка“, честващ 125 години българско цирково изкуство.

 

Домакин на празника ще бъде новооткритият комплекс „ВелиЛенд“, който от няколко месеца радва посетителите си с аква парк за деца, еко площадка за игра, гейминг зона и, разбира се, зашеметяващи циркови спектакли. На 16-и и 17-и септември, артисти от цял свят ще премерят умения на „ВелиЛенд“ манежа в първото за България цирково състезание от подобен мащаб.


„Обич за цирка“ ще събере артисти от България, Украйна, Монголия, Бразилия и Киргизстан, а почетни участници в празника ще бъдат илюзионистът Зайн, еквилибристът Алекс Костов и братя Николови, които ненадминато представят страната ни на международни и световни циркови фестивали.


Ако търсите емоция, която няма да забравите, е гарантирано, че „Обич за цирка“ е вашето място – рискови каскади, спиращи дъха въздушни изпъленения, жонгльорство, комедийно шоу и изумителна 5D холограма с диви животни са само някои от акцентите от вечерта. В жури комисията, която ще оценява изпълненията, личат имената на едни от доайените в българското цирково изкуство - Енчо Кирязов, Крум Първанов, Христо Ковачев и Крис Добрич. Журито ще има нелеката задача да отличи най-добрите сред най-добрите артисти, докато публиката се потапя в магията на цирка под най-голямото шапито в стрната. Състезателите ще премерят сили, умения и воля за специалните награди на „Обич за цирка“ - златно, сребърно и бронзово сърце. В награджаването участие ще вземе и публиката, която ще избере своя фаворит, когото да отличи със специалната „Награда на публиката“, която ще бъде връчена на тържествена церемония на 17-и септември.


Водещ на събитието ще бъде любимият на всички Драгомир Драганов, който, освен с блестящата си телевизионна кариера, е известен и с любовта си към цирковото изкуство. Двата дни ще бъдат изпълнени с много цветни и забавни игри за малки и големи, като програмата включва концерти на различни групи и изпълнители на открита сцена, а сред изненадите на 17-и са и изпълнителите Били Хлапето и D3MO.

 

Всички, които искат заедно да отпразнуват 125 години цирково изкуство са добре дошли, а билетите ще бъдат на цени от 20 лв. за деца и пенсионери и 40 лв. за възрастни, независимо от местата и секторите в залата.


Ако искате да се насладите на един незабравим ден за цялото семейство, можете да закупите билети:

  • От официалния сайт на „ВелиЛенд“ на https://tickets.veli.land;
  • От магазин GOTO Gold and Silver, намиращ се в центъра на град Велинград (ул. „Юндола“ 1А);
  • На място от билетните каси на „ВелиЛенд“.