Градски находки

Machete Mexican Grill - новото мексиканско място в София

Зад това местенце стоят вече добре познати хора - екипът на Takoteka.

Machete Mexican Grill - новото мексиканско място в София

Мексиканската кухня винаги е имала специално място в сърцата ни, защото обичаме пикантна храна и когато разбрахме, че отварят нов ресторант в подлеза на НДК, нямаше как да не го посетим.

Мексиканската кухня, освен че е адски вкусна и сравнително лесна за приготвяне, успява да събере на едно място по най-добър начин различни вкусове, характерни за индианската, креолската, испанската, както и на американската, африканската и китайската кухня. И в допълнение - успява да се приобщи и към местната култура, където и да попадне.

Мястото е малко, но достатъчно, за да може двама души да седна и да хапнат набързо по едно бурито, както и да изпият по една бира. Препоръчваме да вземете храна за вкъщи, ако сте повече хора. Зад това местенце стоят вече добре познати хора в мексиканската кухня, а именно - екипът на ресторант Takoteka на ул. "Цар Шишман". С новия обект те искат да запознаят публиката с нова, streetfood версия на вече любимите ни ястия. 

Machete Mexican Grill предлага четири основи - тако, бурито, кесадия, начос и tortas . Основните им пълнежи са еднакви: "ал пастор", чоризо, кактус и гъби, beyond meat, "карне асада" и "камаронес".

"Ал пасторе" представлява мариновано пиле или свинско. "Карне асада" е пълнеж от телешко със скариди, отделно е този с чорисо. Кактус и гъби и beyond meat са веганските варианти. Към всеки от тези пълнежи могат да се добавят и различни добавки като яйце, маринован лук, боб, салса, ананас, авокадо. 

Нямаше как да не забележим и няколкото рафтове пълни с всякакви сосове с вкус за всеки. От пикантни сосове, до такива със сладък привкус, може да откриете точния вкус, който да добавите. 

Работното време е от понеделник - неделя от 12:00 до 22:00 ч., а точната локация е подлез "Галерия", под "Мост на влюбените".

Опитайте ги! Заслужават си.

 

Our Tacos Al Pastor  #MacheteMexGrill #MacheteSofia #Tacos #AlPastor #Streetfood #MexicanFood

Posted by Machete Mexican Grill on Thursday, November 24, 2022

 

Italiano Vero: нашият пряк път към вкуса на Италия