Градски находки

Магазин за хора с артистични души – BohoChic house във Варна

Влизаш и забравяш, че светът е сериозен, че светът е скучен – оглеждаш се за една усмивка. Има толкова шантави и идейни аксесоари и дрехи, че там можеш да прекараш часове, разглеждайки и избирайки с какво да поглезиш артистичното си Аз. Защото зад маската сериозност, която всеки ден налагаме, се крие едно изкривено, смеещо се лице.

Влизаш и забравяш, че светът е сериозен, че светът е скучен – оглеждаш се за една  усмивка. Има толкова шантави и идейни аксесоари и дрехи, че там можеш да прекараш часове, разглеждайки и избирайки с какво да поглезиш артистичното си Аз. Защото зад маската сериозност, която всеки ден налагаме, се крие едно изкривено, смеещо се лице. А понякога не можем да се сдържим и слагаме най-обичаните обици, които се оказват твърде щури за компанията ни, но пък и твърде смели, за да признае всеки настроението, което те носят.

Сега, до края на годината, BohoChic house. е на ул. „27-ми юли“ 30. Там са всички причудливи, талантливи, артистични и много обаятелни автори на бижута като стилни винтидж брошки; чаши със странна форма, дизайн и рисунък; картини, пръстени, дрехи, арт и много щурави, носещи обаяние шалове; възглавници с котки, бухали и сови позаспали.

Собственик и създател на Boho е Ани Иванова. Тя работи само и единствено с български автори, дизайнери и художници. А от месец януари галерия BohoChic ще се ситуира за постоянно в бистро „Европа“, бул. „Сливница“ 11, ет. 2, на входа на Морската градина, в самото сърце на Варна. А има и идея за магазин в София, но това напролет.

Разпитвам за новостите около магазина и за коледните участия и се улавям, че доста време задържам поглед върху картичките на Калина Тонева. Изненадвам се, че дори коледните картички са авторски и то на български творец.

После погледът ми попада на плетени пръстени, които намирам за особено красиви, както и за много актуални. Стилът е винтидж, но не за онези забравени романтични времена ми навяват чувства пръстените, а за леки кокетни късове от зимен пъзел на една приказна история.

Всичко, до което се докосна, носи много талант и магнетичното чувство на една добра, сътворена идея. Налице е артистична смелост, която дори нагло се усмихва в лицето на сдържаността.

Снимките тук представят част от набора български творци на BohoChic. Някои от авторите заслужават повече от споменаване. Като Марияна Рибарова и нейните ексцентрични кожени бижута, както и чанти за хора с изключителен вкус. Или пък картинните интерпретации на случващото се в главата на Светла Йорданова Шве.

Завършвам с обещанието за следващи материали за най-забележителните, а вие побързайте да изненадате някоя бохемска душа за празниците. Или себе си.