Градски находки

Marquissa – новата сладкарница и пекарна в София

Новата сладкарница и пекарна е символ на всички съблазни, които любителите на печивата и сладкарските изделия могат да си представят.

Marquissa – новата сладкарница и пекарна в София

Преди около седмица попаднах на една от най-новите си находки в София.  Marquissa ме привлече с изключително изчистения си и европейски вид, който контрастира с всичко наоколо. Големи и лишени от излишни детайли витрини, ярко осветление, разнообразие от вкусове и изкушения.[[more]]Новата сладкарница и пекарна е символ на всички съблазни, които любителите на печивата и сладкарските изделия могат да си представят. След кратко прочуване и непринуден разговор с част от приятелите и съмишлениците на Marquissa разбирам няколко детайла около това прекрасно място:

  1. Целта на Marquissa е да пренесе традициите на гръцките сладкарници и пекарни в България
  2. Ако си любител на типичните гръцки или италиански изкушения, тук можеш да разгърнеш фантазията си и да вкусиш всички характерни за тези ширини вкусотии. От Гърция можеш да откриеш типичния   "Цуреки“, козунак с кардамон и канела с пълнеж от кестенова паста и залят с шоколад, а от Италия – вкусни канелони, които се пълнят на място с крем и прясна панакота

Всяка сутрин витрините на Marquissa се изпълват с току-що приготвени лакомства като прясно опечени маслени кроасани, които по желание могат да бъдат напълнени с баварски крем и поръсени с филирани бадеми, както и селски банички с домашно приготвени кори със сирене фета или истински спанак.

Най-хубавото, е че за Коледните празници от Marquissa са се постарали да ни улеснят и предлагат прекрасни кошници с всевъзможни вкусотии и внимателно подбрани италиански вина. Един прекрасен и лесен начин да зарадваме хората, които ще посетим по празниците.

Съвсем скоро възнамерявам да мина за още вкусни еклери с топящ се в устата баварски крем...

Адрес: ул. "Солунска" 12[[gallery]]