Градски находки

Музейко кацна на летище Варна за фестивал на знанията

Всеки ден от сряда до неделя, в периода от 2 април до 30 юни, в специално обособено пространство в терминала "Заминаващи" малчуганите и техните родители и учители ще имат възможността да влязат в ролята на изследователи

Музейко кацна на летище Варна за фестивал на знанията

Снимка: Музейко

Ходи ли ви се на виртуална разходка по морското дъно? Същински фестивал на жаждата за знание започна във Варна днес. За първи път в своята история летището в града е домакин на образователни изложби за най-малките, в партньорство с Детския научен център "Музейко". Изложбеният проект, който представя света на изобретенията и на дълбините на Черно море, е под названието "Музейко каца на летище Варна".

Всеки ден от сряда до неделя, в периода от 2 април до 30 юни, в специално обособено пространство в терминала "Заминаващи" малчуганите и техните родители и учители ще имат възможността да влязат в ролята на изследователи и да научат повече за създаването на телефона, рентгена и телевизора чрез изложбата "Еврика!" или да се превъплътят в търсачи на древни съкровища, скрити дълбоко сред пясъците на черноморското дъно, чрез интерактивната експозиция "Black Sea MAP".

 Една от предпочитаните атракции е разходката по морското дъно с очила за виртуална реалност.

Тя се случва в рамките на експозицията "Изгубените светове", която разказва за най-голямата експедиция, правена в Черно море, когато с помощта на съвременните технологии са открити повече от 60 потънали кораби, най-старият от които е от 4-5 век пр. Хр.

"Музейко" е първият детски научен център в България.  Създаден през 2015 г. от над 150 водещи специалисти от цял свят, до момента научният център е посетен от близо половин милион деца и възрастни от България и чужбина. Вижте пълната програма на гостуването на научния център във Варна:

 

 

Частно училище в София отвори сърцето си за украински деца бежанци