Градски находки

Нова находка в града: Мини Арт Център за циркови тренировки

За любителите на цирка

На четвъртия етаж на ул. „Първа българска армия“ 135 тази седмица отвори врати едно напълно ново пространство в София – Мини Арт Център, който е готов да приюти всички любители на цирка. Треньорите вече очакват своите нови курсисти по жоглиране, акробатика, юнисайкъл, рола-бола, диаболо и други циркови дисциплини, а тренировките ще са в удобно време и организирани в дневни, месечни и тримесечни курсове. Центърът разполага с пълна гама от циркова екипировка, както и опитни преподаватели, а всяка зала е различна, интересна и толкова уютна, че със сигурност ще ви накара да се почувствате като у дома си. 

Голямата зала за тренировки по юнисайкъл (едноколесен велосипед) е просторна и подходяща за презентации, събития, видео прожекции, като тук се намира и библиотеката на центъра. Във втората зала пък се провеждат тренировки по жонглиране и акробатика, а от нея ще се „излъчват“ и специални онлайн тренировки, ако искате да практикувате у дома.

Мини Арт Центърът има и обособено фотографско студио, както и стая за почивка, а прозорците са големи и разкриващи прекрасни изгледи към София и Витоша, което също предразполага посетителите да се чувстват комфортно и да прекарват часове наред тук.

Разбира се, всичко е съобразено с ограничителните мерки и затова групите от трениращи са малки – до десет души, като се спазват и всички останали необходими условия, за да се чувствате в безопасна среда.

Центърът е част от проекта „Социален цирк“, който стартира през 2018 г. в партньорство с датския социален цирк ТВАС, лидер в методологията и развитието в Дания. Проектът подкрепя и дава възможност за откриване на талантливи деца, за извеждането им от неблагоприятна социална среда, за вдъхване на реална надежда, но и реализация на тези талантливи деца. Пример за това е личната история на един от треньорите в екипа – Галина Риом-Ройбек, която скоро ще представим в Момичетата, защото тя е едно изключително вдъхновяващо момиче.

Центърът е отворен за всички – малки и големи, които искат да се развиват в циркова дисциплина или просто чрез тренировките искат да поддържат добър тонус. Чрез това пространство създателите искат да продължат да използват методиката на социалния цирк, за да помагат на деца без родители, социално слаби деца и уязвими младежи да повярват в себе си, да се подготвят и да продължат към едно по-устойчиво бъдеще.

 

Галерия на колела - тролей показва културното наследство на 21 страни в София