Градски находки

Нова "Виктория" в София

Останахме доста учудени от вида на заведението – доста по-просторно, приветливо и измислено от останалите ресторанти от веригата. По-луксозно от мейнстрийм пицариите не само на „Виктория“, а на другите вериги. Заявка за по-добро меню и обслужване.

Нова "Виктория" в София

Съвсем близо до нас, на „Черковна“,отвориха нов ресторант от веригата „Виктория“ и първоначално ние бяхме сигурни, че той няма с какво да ни изненада, а и очарова. Но след няколко пъти чухме от различни приятели, че са били там, решихме да опитаме. Останахме доста учудени от вида на заведението – доста по-просторно, приветливо и измислено от останалите ресторанти от веригата. По-луксозно от мейнстрийм пицариите не само на „Виктория“, а на другите вериги. Заявка за по-добро меню и обслужване.
Посрещна ни салонен управител и макар да нямахме резервация, ни настаниха любезно. Въпреки че приятелите ни много закъсняха, а заведението се напълни, никой не  отвори дума по въпроса с празните места. Като цяло ни обслужиха бързо, дори прекалено бързо – не бяхме започнали салатата, когато ни донесоха второто. За сметка на това, предястието дойде след основното. Но пък бяха любезни, така че им простихме.
Истината е, че храната не беше много по-различна от тази в другите пицарии Виктория, пиците например. Проблемът с тези пици е твърде силният вкус на дървените въглища, който доминира над всичко останало. Затова винаги оставяйте пицата да изстине максимално, преди да я ядете. В този ресторант предлагат специално меню на шеф-готвача, от него избрахме пастата – талятеле с броколи и гъши дроб. Бяха безсолни, но като цяло - доста вкусни. Салатата Капрезе не ни очарова, доматите и моцарелата не бяха от най-добрите, а босилекът беше сушен, а не пресен. Предястието, което ни послужи за десерт, беше тортия с гуакамоле и риба тон, на пръв поглед чудесна комбинация, но на вкус – не толкова. Деликатният вкус на авокадото се беше загубил и преобладаваше най-вече вкусът на лук.
Накрая все пак поръчахме и десерт – еклери и домашна италианска торта – не бяхме впечатлени. Жалко, че в менюто ги нямаше любимите ми десерти от други ресторанти или времена на Виктория – шамлое галушки и нуга. Но, какво да се прави, времената се менят. В крайна сметка – не за лошо, както се оказа. За нас едно от най-хубавите неща на тази Виктория беше откритието, че заведението разполага с детски кът - с какичка и играчки. Цената беше чудесните два лева на час, но това е нищо в сравнение със спокойствието на родителите и радостта на децата.
Цените като цяло според мен не са по-високи от тези  другите пицарии, а изживяването като цяло беше по-добро. Така че пробвайте, особено ако сте с деца.