Градски находки

Новият Spaggo - отидете с децата

За хората с малки деца като мен едно от най-важните качества на един ресторант, освен обслужването и качеството на храната и напитките, е наличието на детски кът. За съжаление, малко заведения инвестират в приемливо пространство и занимания за деца,

Новият Spaggo - отидете с децата

За хората с малки деца като мен едно от най-важните качества на един ресторант, освен обслужването и качеството на храната и напитките, е наличието на детски кът. За съжаление, малко заведения инвестират в приемливо пространство и занимания за деца, сред тях -  „Виктория” на Черковна, за която съм писала. Сигурна съм, че основната причина е липсата на достатъчно място, но истината е, че не сещам за заведение, в което са отделили кътче за малките си постетители и което е останало празно.

Spaggo e eдин от ресторантите, които не само предлагат детски кът, но в които грижата и отношението към децата е превърнато във философия. Спаго е толкова известен с детските си занимални, че особено през зимата се превръща в основна дестинация на много родители, които искат да хапнат с приятели, но не искат или не могат да се разделят с децата си. В новия ресторант Spaggo , който се намира в мол Сердика, също има детски кът и той, представете си, заема почти толкова пространство, колкото и основния салон. В него има няколко какички, облечени с униформа и проявяващи неподправено отношение към малките човечета. Има и детска кухня, в която децата могат да сготвят нещо на игра, както и масички, на които могат да хапнат нещо от истинската кухня на заведението. Още две важни неща – първо, в менюто присъстват предложения за деца – супа, паста, ризото и пица доколкото се сещам, и второ – при необходимост какичките са готови да нахранят детето ви. Прекрасно!

Иначе за ресторанта – не мога съвсем да се абстрахирам от факта, че се намира в мол, въпреки че през зимата това е направо лукс. Кухнята предлага сравнително стандартни ястия, от които опитахме запечени пилешки филенца с пресни картофи и гъби, които бяха учудващо вкусни, както и ризото, което беше малко бледничко на вкус. Интериорът е светъл и топъл, нещо като рустик, в който почти всичко си е на мястото, освен индустриалният таван.

Последно – в момента, в който седнахме, на масата ни се появи мъж, който се представи като собственика на ресторанта, любезно се поинтересува как сме и ни остави визитка. Персоналът беше услужлив, без да досажда, и като цяло новият Спаго се очертава като прекрасен вариант за неделен следобяд със семейството. Излишно е да казвам, че места обаче трудно ще си намерите.