Градски находки

Quartal, който събира на едно място най-доброто от уличната храна

Какво ви очаква там?

Само на 10 минути пеша от метрото на Paradise Center в посока Драгалевци се появи ново място за любителите на уличната храна, която отдавна вече не свързваме само с пица на парче или дюнер. Създаден по модел на различни подобни места из Европа, Quartal събира на едно място вече познати заведения в София, за да ги „пренесе“ в полите на Витоша и да промени представите ни за street food културата, която не спира да се променя през последните години. Все към по-добро, разбира се.

Не знам дали мястото е удачно избрано предвид това, че е точно до един от най-оживените булеварди, но затова пък има обособен паркинг за посетителите, а черните транспортни контейнери, в които се помещават отделните кухни, са разположени така, че да не се усеща много засиления трафик. Местата, на които може да се седне, също са пръснати из самия парк, като има една централна част като мини площад, на която се концентрирани повечето маси, но има и по-отделени, което е плюс, особено ако държите на дистанцията. Някои заведения си имат и свои маси и пуфове.

Хубавото е, че има достатъчно разнообразие от храни и напитки – от пастата на Лео Бианки през Месоядницата от Бойковски и El Gallo Cantina Mexicana до добре познатите ни бургери на Street Chefs. Grano Pizzeria Napoletana, Hummusbar, Soup & Stick, Ale House, Da Massimo & Fabio, Virtuoso BubbleTea, Coffero допълват списъка с наематели в Quartal.

Разбира се, няма как да пропуснем и Gelato & Latte, едно от най-любимите ни места за сладолед, както и ядките на ROIS, въпреки че аз се застоях най-дълго при MasterCard PopUp, където имаше винен бар с доста богата селекция от вина. Нещо, с което мястото определено успя да ме спечели, въпреки че за онези от вас, които предпочитат бира, има специален бар и за крафт бира.

Да, тук със сигурност можете да прекарате някой съботен или неделен следобед, както направих аз, тъй като мястото е под дървета и горещите температури не се усещат толкова много. Но освен храна в Quartal има и готина музика, а създателите му обещават и занапред богата концертна програма, както и различни други събития, включително и изложби. Така че ще има още поводи да се разходим дотук, освен хубавата храна и добрите напитки.

 

5 топ места за бързо и вкусно хапване в София