Градски находки

SABROSA - градското бистро с френски чар

SABROSA е квартален кулинарен магазин, след това кафене и място, където може да седнете за среща с чаша вино в ръка. 

SABROSA - градското бистро с френски чар

Снимка: личен архив

Септември е, всички са обратно в играта. С лек загар и много истории за разказване, всички се връщаме в градската действителност на столицата и нямаме търпение да се видим приятели, за да разкажем за летния романс, който сме преживели… или пък нещо друго.

Именно такава беше и ситуацията, в която открихме днешната градска находка, за която ще ви споделим. На няколко крачки от центъра, SABROSA е скрито на улица “Искър” и сякаш изолирано от градския шум и прах, те посреща с чаша вино в ръка.

Още от далеч забелязахме красивата къщата, която е от 30-те години на ХХ век и е дом на бистрото сега. Няма как да не отбележим, че мястото носи един френски чар, а атмосферата е непретенциозна, но същността е изпълваща сетивата.

Мястото е малко, но може да събере шумна женска компания за по чаша вино или пък 2, 3 , 4… колкото-толкова, вино има. Менюто се състои от няколко неща, но както и при гардероба, и тук базисните неща e важно да ги има. Бяло, червено или розе, момичетата, които работят там, могат да ти предложат точно онова, от което имаш нужда сега, за да разпуснеш с приятелки.

Масичките са дървени и семпли, но това подчертава онова, което е водещо, а именно доброто вино, вкусните мезета и спокойствието за душата, което могат да ти донесат тези две неща в комбинация.

Важно е да отбележим, че посетихме мястото с цел да прекараме една приятна привечер с компания, но оригинално SABROSA е квартален кулинарен магазин, след това кафене и място, където може да седнете за среща с чаша вино в ръка. 

 

На вечеря в сърцето на Синеморец