Градски находки

Седем места в София, където да се стоплим с чаша чай

"Ела с мен да пием чай, чай с чуден аромат..."

Седем места в София, където да се стоплим с чаша чай

Снимка: Станислав Димитров

Милиони хора по света във всеки един момент се наслаждават на чаша чай по най-различни причини - да релаксация, заради традиции, вярвания или за удоволствие. Истинските ценители на чая знаят, че това е преживяване,  не просто напитка. 

Ето няколко места, където можете да се отбиете за чаша 

 Veda House

Veda House не е просто къща за чай. Нито само ресторант с вкусна вегетарианска храна. Там ще откриете спокойствие и уют. В селекцията им има подбрани чайове от цял свят, които приготвят на място в красиви ръчно-изработени чайничета. Предлагат и насипен чай за вкъщи, както и специални кутийки, цедки, чаши, чайници и разнообразни други аксесоари за приготвяне на истински добър чай.  

 

 

Има още...


Tea & Eat 1999

Салонът за чай и храна със страхотна атмосфера и пищен дизайн, който със сигурност ще посетим поне веднъж преди коледните празници. Чай, кафе, шоколадови бонбони, сладки, вино, събрани на едно място.   

 

Ocha - Home of Green Tea 

Ако искате да опитате оригинален японски чай и сладки, то Ocha - Home of Green Tea е точно за вас. Малко уютно местенце, където не само ще се насладите на ароматна напитка, но и ще научите интересни неща за японските традиции. 

 

 

И още две места, които няма как да пропуснем...


 Coffee Syndicate

Вече сме ви разказвали за Coffee Syndicate, място, което не пропускаме да посетим заради комбинацията "кафе с еклер". И въпреки че фокусът е върху кафето, историята в интериора - старите лампи, столовете, ваната с кактусите,  всеки детайл там ни напомня за чаша "чай с чуден аромат". И няма как да не го включим в тази селекция.  

 

+това

Неведнъж пространството "+това" ни е приютявало за работни срещи, друг път сме се приютявали тук за чаша чай или капучино с прясно изпечен кроасан, посещавали сме изложби или сме откривали страхотни ръчно изработени неща за дома си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by + Това (@plus_tova)

 

Има още...


Dabov Specialty Coffee

В Dabov Specialty Coffee на бул. "Витоша" 192 ще откриете всички техни продукти: кафе, чай, шоколад, аксесоари, както и сладки изкушения. А ако искате да изпиете чаша чай или кафе – ще го направите в страхотна атмосфера и с гледка към Южния парк. 

 

 

 The Steps 

Тhe Steps също е сред любимите ни места, където можем да се сгреем в студените зимни дни.   

Сгрейте душите си в този студ с едно малко… или с чаша чай. И за двете ще ви правим компания

Posted by The Steps on Wednesday, 26 January 2022