Градски находки

Sofia Lights отново изпълни пространството пред двореца "Врана"

С леки изключения Sofia Lights е преживяване, което си заслужава да усетим

Sofia Lights отново изпълни пространството пред двореца "Врана"

През лятото в столицата често има липса на интересни събития, които да посетите, и които не са свързани с вино, маса и музика, но SOFIA LIGHTS идва с намеренията да ни даде едно ново преживяване, на което да се насладим в по-хладните вечери.

Организаторите споделят, че всичко е замислено, за да предизвиква посетителите да излязат от ежедневната си рутина и да се потопят в запомнящо се преживяване, въздействащо върху всичките им сетива.

Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва, и съответно за посетителите няма необходимост да пристигат точно в 21:00 (началния час), а могат да планират своето посещение във всеки един момент до 00:00 ч. Всеки може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.

 

 

Преминавайки прага и навлизайки в двора, няма как да не признаем, че инсталациите са красиви, музиката е добре подбрана, идеята е страхотна и си заслужава да прекарате една вечер, обгърнати от светлини.

 

Началният час на събитията е 21:00 часа, като последните посетители могат да влязат до 00:00 и имат 30 минути да разгледат инсталациите. Има и автобусна линия, която върви през 20 минути от спирка “Орлов мост”. Билетите са на цена: 20 лв. за възрастен и 10 лв. за дете, като не се продават на място, а само предварително.

Разбира се, началният час предполага, че детската глъч ще бъда сведена до минимум, но не е точно така. Деца тичат навсякъде, а светлината е сведена до минимум, което е доста опасно. Ненужни фенерчета и светкавици светят от телефоните на хората, а това пречи да се преживее пълното усещане от инсталациите.

Разговори се водят на висок тон, така че всички да разберем "какво е правила Мимето вчера", а изречението, което се чува на всеки 5 минути, е: “Маме, мини в средата да те снимам”. Да не споменаваме, че масово не се уважават огражденията – все пак трябва да "пипнем" и да разберем от какво е направена тази инсталация.

С леки изключения SOFIA LIGHTS е преживяване, което си заслужава да усетим, но за пореден път се убеждаваме, че много хора трябва първо да се научат как да се държат, преди да посещават различни събития.