Градски находки

София има своето ново място за срещи на любителите на истинско кафе

Добрият старт на деня, винаги започва с чаша кафе.

На 17 септември в сърцето на града отвори врати новото кафе - заведение Martines Coffee Shop & Roastery.

Ще го разпознаете по голямата витрина, сгушено на ул. Христо Белчев 1А.

 

Martines е семейна кафе пекарна, влагаща цялата си любов във всяка стъпка по пътя на кафето до горещата чаша. Всичко започва от внимателното подбиране на кафе зърна от малки ферми с огромен опит от Бразилия, Перу, Етиопия, Колумбия, Ел Салвадор и много други. Суровите зърна преминават през контрол, който гарантира високото им качество, а накрая биват изпечени по различни специализирани методи, в зависимост от сорта и спецификите им, в пекарната на Martines.

Една от ценностите на Martines, и това с което те се гордеят и отличават, e подкрепянето на малките независими бизнеси, и именно затова те предлагат разнообразие от специални кафета. Specialty кафето е продукт на семейния бизнес и се произвежда в ограничени количества, чрез устойчиви методи на всяка стъпка. По този начин всяко дърво и всяко зърно получава много внимание и грижа, което го прави и толкова по-качествено – всяко от кафетата е оценено с над 80/100 от сертифициран дегустатор.

На 17-ти септември, Martines представи новото попълнение на пекарната – кафе „София“. Това е един впечатляващ бленд, създаден специално за столицата, подчертаващ всичките ѝ вълнуващи ъгълчета и аспекти. Сертифицираният кафе пекар Алекс избира да съчетае кафе от Бразилия, Перу и Етиопия, защото София събира неуморното забавление на бразилците, артистичността на перуанците и патриотизма на етиопците. Martines посреща ценителите на истински доброто кафе, както и всеки, който иска да се запознае с историята и завладяващия вкус на различните сортове, в сърцето на любимата столица. 

Задължително посетете това ново ароматно място за едно вълнуващо кафе преживяване, отбелязващо началото на много спокойни утрини и цветни следобеди с чаша специално кафе.

Ние от Момичетата вече го направихме!