Градски находки

Вила Росиче

Всички, които познават Вила Росиче знаят, че не става въпрос за място за отдих – някъде далеч от шумотевицата и мръсотията на големия град, а за прекрасно кътче в центъра на София, предлагащо уюта и комфорта на малките бутикови сладкарници в далечна Италия.

Вила Росиче

Всички, които познават Вила Росиче знаят, че не става въпрос за място за отдих – някъде далеч от шумотевицата и мръсотията на големия град, а за прекрасно кътче в центъра на София, предлагащо уюта и комфорта на малките бутикови сладкарници в далечна Италия.  Попаднеш ли там – моментално забравяш за всичко наоколо. Атмосферата е невероятна! Всичко е издържано в така любимият ми винтидж стил – ковано желязо, камък, дърво, рустик елементи и всякакъв вид дребни аксесоари и акценти.  Най-хубавото е, че интериорът и екстериорът не са най-вълнуващото нещо, с което Росиче може да се похвали.  Домашно приготвените кроасани, торти и сладкиши, които се предлагат тук, са просто невероятни. Асортиментът не е огромен, но е внимателно подбран - гарантиращ пълно удовлетворение и наслада за сетивата. Достатъчно е да огледаш внимателно витрината и няма как да не откриеш нещо за себе си. Кроасаните са истинско удоволствие за любителите на френските закуски. Особено интригуващи са по-нетрадиционните варианти с домат и моцарела, както и този с броколи и сирене бри.

За мен лично най-вълнуващите предложения са винаги свързани със сладката част от живота. Точно затова , аз винаги се спирам на нещо, което може да придаде допълнителна сладост на ежедневието ми. Обикновено през по-студената част от годината избирам мусова или бисквитена торта, характерни със своя силен и наситен вкус, не особено подходящ за тежките летни жеги. Докато през лятото предпочитам по-леките и не толкова натрапчиви сладкиши като боровинковия чизкейк или тортата „Шведска принцеса“. Това лято бях приятно изненадана да видя, че се предлагат още няколко нови прекрасни десерта. Сезонната торта , наречена скромно –„Горски плод“ е просто повече от неповторима – ванилов крем и пресни горски плодове, грижливо аранжирани върху въздушен пандишпанов блат, напоен с малинов сироп, а всичко това умело украсено с фини целуфчени пурички. Истински сладкарски шедьовър!  Нямам търпение да опитам и останалите нови предложения, като печения Чийз Кейк с крема сирене Филаделфия, бял шоколад и яйца, шоколадовия десерт Milky Way или домашно приготвения ванилов и шоколадов сладолед. Честно е да отбележа, че бисквитената торта, която опитах този път, не беше на нужното ниво, за мое най-голямо разочарование. Истината е, че ако не ставаше въпрос за Вила Росиче, не бих го споменала – все пак става въпрос само за недостатъчно напоени и сиропирани бисквити, но когато говорим за това място съм свикнала да получавам само най-доброто. Все пак сладкарницата съществува повече от осем години, точно защото предлага истинско качество и нетрадиционни рецепти
За всички, които не знаят къде да открият това вълшебно кътче: гр. София, ул. „Неофит Рилски” 26/ 08:00-21:00ч.