Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Втори Sofia Food Truck Fest. Там сме.

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Обичаме уличната култура и все повече се радваме да посрещаме нови нейни проявления в нашите градове. От миналата година в София има не само има кулинарни фестивали на открито, но и има и истински Коледен street food фест! За втора поредна година, на ъгъла на една от любимите ни столични улици, "Ангел Кънчев" и ул. "Парчевич", Street Chefs посрещат своите побратими в занаята. От 19 до 23 декември там ще ви очакват Barbecue Brothers Burning Van, Travel Cocktails, Bulleit, Mangia Van, Lolly - Sweet Bar Caravan, Посоки / Directions,  Chilli Hills Farm, Burgers on the Road и разбира се - Street Chefs.

Докато ги изброявам, си давам сметка, че, първо - пълно е с нови попълнения (не само на феста, но и в street food културата) и второ - че ми е изключително приятно, че всички те са се събрали заедно, в името на добрия вкус. Идеята за качествена храна и напитки на улицата вече не е екзотична у нас, и това е факт именно благодарение на подобен ентусиазъм.

Има и още нещо за отбелязване - силната музикална програма, от която аз веднага ще отбележа RaJa ElMad, която познаваме от Dead Man's Hat, и която лично на мен ми е все по-симпатична - и като музикант, и като гражданска позиция по теми като домашното насилие например. Другите участници ще бъдат споделени тепърва, но който е бил там миналата година, знае - няма толкова приятно и живо местенце като това в дните преди Коледа. Там сме!

Момиче с много имена – ако Левена ви е трудно, можете да я наричате Лена или Вени. Тези, които не чуват добре, може един-два пъти да се разминат и с Невена. Празнува имен ден на Цветница не защото така е решила, а защото баба й е от шопския край, където на „невен“ казват „левен“. За най-лесно – тя е Невена с „л“, но в никакъв случай не Невел...