Изкуство

1000 оригами за благотворителност и световен рекорд на Гинес

Британската тийнейджърка Ивлин Чиа събра средства за местните здравни работници по нетрадиционен начин

1000 оригами за благотворителност и световен рекорд на Гинес

снимка: Pixabay / wikilmages

Сръчна британска тийнейджърка съумя да направи 1000 фигури на жерави с техниката оригами за 9 часа и 31 минути, като неофициално подобри настоящия световен рекорд на Гинес. Ивлин Чиа, която е родом от английския град Колчестър, започнала да сгъва хартиените птици в ресторанта на родителите си и постигнала целта си от 1000 фигурки.

Не правех почивки - не се храних, не пих нищо и нито веднъж не посетих тоалетната", написа момичето в пост във Фейсбук. Рекордният опит  стана повод за набиране на средства за NHS Charities Together, която подкрепя здравните работници. Чиа сподели, че ще се обърне към Гинес, след като е научила, че текущият рекорд е около 12 часа.

Исках да направя нещо, което да привлече вниманието на хората и да е малко по-различно“ – казва тя пред вестник Daily Gazette.

Броят на фигурките – 1000 не е никак случаен. Съществува древна японска легенда, която казва, че ако сгънеш 1000, можеш да си пожелаеш нещо от боговете и то ще се сбъдне. Мнозина се залавят с това занимание, но обикновено им отнема около година, за да сгънат впечатляващите 1000 броя.

Някои неща не могат да бъдат прекъснати лесно. Особено когато си се заел с важна мисия, от която зависи светлото бъдеще на друг.

 

Пълнени тиквички „Четири сирена“