Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

16 от най-хубавите редки портрети на човека, който не беше никой друг

16 от най-хубавите редки портрети на човека, който не беше никой друг

Снимки: https://www.markusklinkostudio.com

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Преди три години светът загуби не само един от най-великите артисти, но и един от най-големите визионери. Обяснявали сме се в любов на Дейвид Боуи много пъти, за нас той е истинска икона.

Дейвид Боуи е вселена – глем рок, артрок, соул, хардрок, денс поп, пънк, електроника... За повече от 40 години е опитал всичко и е бил всеки. Музикант, поет, художник, огромна непрежалима личност, чиято пътуваща изложба David Bowie IS успяхме да видим на живо. На 7 януари (рожденния му ден) беше пуснато и приложението David Bowie IS, където гласът на Гари Олдман води потребителя из душата, изтъкана от звук и образ. 

След смъртта на Дейвид Боуи фотографът Маркус Клинко сподели негови непубликувани портрети, които са уникални и са част от една друга изложба, Bowie Unseen. Боуи и Клинко се запознават през 2001 година, по това време Клинко снима корицата на книгата на Иман, съпругата на Дейвид. След това Боуи го кани да снима и корицата на албума Heaven,  а в следващите години двамата работят заедно няколко пъти.

"Не само, че Дейвид е една от най-фотогеничните звезди на всички времена – казва Клинко пред сп. Esquire – но неговите огромни познания във фотографията, изкуството и дори пост-продукцията, направи това сътрудничество между нас незабравимо. Също така е изключителна рядкост толкова голяма звезада да бъде толкова мил и човечен." 

Тези портрети на Дейвид Боуи не са от най-популярните. Но са едни от най-хубавите, които сме виждали. Разгледайте ги.

 

Дейвид Боуи и Иман - разказана любов

 

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.