Изкуство

“1899” - новата мистерия от създателите на Dark

Ако кажем, че „Dark“ е най-хубавият сериал, който Netflix някога са правили в scifi жанрa, няма да проувеличим. Затова нямаме търпение да се впуснем и в “1899”.

“1899” - новата мистерия от създателите на Dark

Ако кажем, че „Dark“ е най-хубавият сериал, който Netflix някога са правили в Sci-Fi жанрa, няма да преувеличим. Затова нямаме търпение да се впуснем и в “1899”.

Екипът, който стои зад него, ще ни очарова с пореден проект, наречен „1899“. В новия сериал се смесват няколко жанра – драма, исторически епос и не на последно място - свръхестествен хорър, но без пътуване във времето. Рязката промяна не бива да изненадва никого, тъй като самите създателите твърдят, че не обичат да се повтарят, но и няма да ни спестят порядъчна правдоподобна доза мистерия.

Първият трейлър на сериала, който се очаква в Netflix в края на ноември, само задава въпроси и дава съвсем малко отговори. Но ето какво знаем за сюжета на "1899" до момента:

Параход, натоварен с мигранти, е поел от Европа към Ню Йорк. Пасажерите на борда са с разнообразен европейски произход. Това, което ги обединява, са надеждите и мечтите за предстоящия XX век и това, което ще им донесе бъдещето.

Пътуването им с парахода обаче поема в неочаквана посока. Става ясно, че друг кораб, отново натоварен с мигранти от Европа към Северна Америка, може би не е изчезнал, както се е вярвало, а е близо до техния.

Въпреки недоволството на някои от пътниците е взето решението курсът да бъде променен. Но това, което откриват - или не откриват - на уж изчезналия кораб, само ще превърне пътуването им в кошмар...

Трейлърът на "1899" обещава интересна мистерия под формата на странна пирамида, която може да бъде видяна в ръцете на някои от персонажите.

Също така виждаме, че събитията на парахода няма да се разминат без бунт, а може би и без някаква странна форма на групов сомнамбулизъм или зомбификация на част от пасажерите. Не знаем какво точно и това му е хубавото - нямаме търпение да разберем!

Премиерата на "1899" е на 17 ноември, когато в Netflix ще се появи целият първи сезон.