Изкуство

20 кадъра на хора, превърнали се в... книги!

Разгледайте галерията

Всички сме чували, че не трябва да съдим за книгата по корицата й, но в социалните мрежи започна ново предизвикателство, в което просто не можем да устоим на кориците! #Bookface набра популярност в целия свят по време на локдауна като едно от малкото средства, с които хората успяваха да се разведрят, докато си стоят вкъщи.

Историята му обаче не започва сега – ражда се още преди години, когато служители в книжарниците започват да разпращат помежду си забавни снимки. Те пресъздават кориците на  свои любими книги, като внимателно подбират стайлинга, обстановката и ъгъла, за да се слеят с корицата максимално.

„Предизвикателството се харесва на хората, защото може да бъде изключително просто или сложно – бързо щракване в библиотеката или специално изработен костюм“, разказва пред BoredPanda Мариан Чала, директор на The Willoughby Book Club „To e подходящо и за хора, които са срамежливи пред камера, тъй като лицето е частично или изцяло скрито."

Според Мариан кориците на книгите наистина продават. „Хората вече са готови да харчат за книги като за декоративни предмети, които да запазятв дома си. Пандемията също ни напомни за значението на книгите, че четенето ни носи комфорт, но и ни дава бягството, от което всички имахме нужда през изминалата година.“

Вижте най-добрите снимки в галерията!

 

5 книги, вдъхновени от велики любовни истории