Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

33 примера, че музеят е забавно място

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Ако и за вас музеят може да се превърне в малко досадно място след час-два прекарани там, то проектът на фотографа Стефан Драшан ще ви хареса – неговите снимки обикалят Интернет и предизвикват усмивки, лайкове и много споделяния.

Накратко - австриецът, живеещ в Париж, прекарва времето си в музеите, наблюдавайки хората, той търси посетители, които напомнят или по някакъв начин "си отиват" с експонатите, които разглеждат.

В резултат се ражда серията „People Matching Artworks”, която изглежда така, сякаш е плод на часове планиран труд, а всъщност е - абсолютна случайност!

В работата си Драшан се интересува от контекста, от странните ситуации, от живота, който протича между стените на застиналото музейно време. Но най-вече от публиката – някои "блеят", други направо спят, трети пипат , и всичко това се материализира в отделни серии като „Хора пипат творби”, „Хора спят в музеи” и разбира се, хората, които си приличат с творбите.

Разгледайте снимките на Драшан в галерията и следващия път, когато сте в музея, хвърлете едно око и на публиката! 

 

 

National Geographic избраха снимките на 2018 - вижте ги!

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.